Parga je živopisni gradić na obali Jonskog mora u blizini ostrva Krf. Šarm ovog mesta upotpunjen je bujnom vegetacijom i mnoštvom kulturno-istorijskih spomenika, koji svedoče o bogatoj istoriji poput tri tvđave iz različitih perioda, mikenski grob, Manastir Vlaheron, crkva svetog Sostisa... Pargu karakteriše i raznolikost plaža, duge peščane kao i male mirne uvale do kojih se stiže jedino čamcem. Ljubazni i gotoprimljivi domaćini, uzbudljiv noćni provod, niz festivala, avanture i sportovi na vodi.Letovanje u Pargi je uzbudljiv doživljaj kako za parove tako i za porodice sa decom. Duh ovog grada je živahan i moderan sa tragovima tradicionalnog. Naspram Parge se nalaze ostrva Paksos, Antipaksos i Krf do kojih se organizuju izleti.

Parga je imala sličnu sudbinu kao i ostrvo Krf i na ovom mestu vidljivi su tragovi raznih epoha i osvajača. Ovim krajevima vladali su Venecija, Francuska i Britanija, a za razliku od Krfa, Parga je bila i pod Otomanskom okupacijom.

Parga je mesto koje ima raznovrstan sadržaj za provod i noću je vrlo živo mesto i nudi sve od barova, kafića do restorana, tradicionalnih taverni i noćnih klubova.

Automobilom – Do Parge se stiže autoputem prema Solunu odakle se put nastavlja ka zapadu i luci Igumenitsa, za Pargu se odvajate kod mesta Janjina. Udaljenost od Beograda je 946 km i 10 sati vožnje, od Niša 727 km i 8 sati.

Autobusom – Organizovani sezonski polasci za Pargu u organizaciji turističke agencije Sani Tours.

Avionom – Do Parge ne možete stići direktnom čarter linijom, mogu se koristiti line do Soluna ili Krfa.