Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

Paralia

 Paralia je letovalište sa izuzetnom lokacijom u središtu Olimpske regije. Za Paraliu se sa pravom može reći da je srpsko letovalište na Egejskom moru, jer je jedna od najpopularnijih destinacija naših turista u toku letnjih meseci. Razloga za to je mnogo, pre svega povoljan smeštaj u relativno novim vilama, plaža pogodna za porodice sa malom decom i odličan provod za omladinu. Mesto je nekada bilo ribarsko pristanište grada Katerinija koji je na svega 8 km udaljenosti, danas je to pravi mali centar letnjeg turizma, koji se svake godine širi. Ono što ovo letovalište čini toliko popularnom je i to što se do ovog grčkog letovališta stiže vrlo lako, gotovo sve vreme autoputem. Paralia apartmani leto.

ZA AKTUELNE POPUSTE I SPECIJALNE PONUDE BUDITE SLOBODNI DA NAS POZOVETE ILI NAM POŠALJITE UPIT!

Više informacija o Paraliji :

 

Plaže:

Paralia može da se pohvali sedam kilometara dugom obalom. Plaža je nagrađena plavom zastavicom Evropske Unije za kvalitet plaže I vode,  dok spasioci koji su raspoređeni duž cele plaže garantuju bezbednost kupača.  Izuzetno sitan pesak I dug pojas plitke vode čine ovu plažu idealnom za porodice sa malom decom I neplivače. Na najvećem delu plaže se ležaljke I suncobrani besplatno iznajmljuju uz piće iz lokalnog kafića, ali zahvaljujući impozantnoj dužini plaže, moguće je naći slobodno mesto za svoj peškir.

Najpoznatije plaže u ovoj regiji koje preporučujemo da posetite su:
Gritsa-ovo je plaza mesta Litohoro, prekrivena je šljunkom, odlikuje se kristalno čistim morem, noslac jei Plavu zastavice.
Makrigialos- malo uža I duga peščana plaza, takođe nosilac Plave zastavice, idealna za one koji žele pravi odmor u miru I tišini.
Kalivia Varikou- peščano-šljunkovita plaza duga 3 km. Idealna je za porodice sa decom zbog izuzetno toplog, čistog I plitkog mora. Plaža nije organizovana I nema sadržaja sem mreže za odbojku na pesku.
Skotina- prostrana plaza prekrivena zlatnim peskom, udaljena par kilometara od tradicionalnog sela Ano skotinasa crkvom iz 14. Veka I kamenim kućicama iz 17. I 18. veka. Delimično organizovana plaza sa malo prirodnog hlada.
Alikes Kitros- široka peščana plaza na kojoj nikad nema gužve. Čuvena je po lekovitom blatu kojim se možete namazati.
Korinos- nekoliko km duga peščana plaza sa dugačkim plićakom, idealna za porodice sa decom. Uređena I čista plaza, takođe nosilac Plave zastavice.

Provod

Paralia je pravi magnet za ljubitelje dobrog provoda, ovde ćete naći sve što dobar provod čini: barove, kafiće, restorane i noćne klubove.

Ukoliko ste pored letovanja I ljubiljelj šopinga, na pravom ste mestu. U Paraliji se nalazi ogroman broj radnji sa kožom I krznom, brojne zlatare, suvenirnice, prodavnice sa odećom, supermarket koje se nižu se duž celog letovališta i privlače brojne turiste.U svakoj prodavnici minimum jedan zaposleni govori srpski jezik, što značajno olakšava komunikaciju našim turistima. Već pristupačne cene kože I krzna moguće je dodatno sniziti takozvanim cenkanjem.

Kada je u pitanju snabdevanje hranom, u Paraliji postoji nekoliko većih I manjih marketa, a svakako je najpopularniji LIDL  u kome se snabdeva najveći broj ljudi zbog bogate  ponude I izuzetno povoljnih cena.

Ovaj živopisni gradić posebnu čar dobija kada padne noć jer obiluje mnoštvom sadržaja za sve generacije. Paralija je poznata po fantastičnom noćnom provodu koji traje do ranih jutarnjih časova. Mnoštvo diskoteka na otvorenom sa pogledom na more privlače kako turiste tako I Grke iz okolnih mesta koji tu dolaze vikendom u potrazi za dobrim provodom. Najpopularnije diskoteke su “Event”, “Casa la Note” koja organizuje tematske večeri, dok se iz čucene diskoteke “Omilos” čuju zvuci srpske muzike. Paralija nudi I veliki broj taveni sa tradicionalnim specijalitetima grčke kuhinje, internacionalnih restorana, poslastičarnica i pekara.

Istorija Paralie

Paralia je nekada bilo ribarsko pristanište grada Katerini, koji je udaljen svega 8 km, da bi se krajem 20. veka razvilo u živopisno letovalište.

Autom do Paralie

Kako stići do Paralie

Automobilom – Do Paralije se stiže autoputem prema Solunu odakle se put nastavlja ka jugu i Atini, kod grada Katerini se odvajate do Paralije. Udaljenost od Beograda je 680 km i 7 sati vožnje, od Niša 460 km i 5 sati.

Autobusom – Organizovani sezonski polasci za Paraliju.

Avionom – Redovnom avio linijom od Beograda do Soluna. Privatni transfer do Paralije.

Pozovite nas