Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

Sivota

Sivota je čarobno mesto koje ima sve što današnji turista očekuje od svog odmora. Sivota se nalazi između Igumenice i Parge u prelepom zalivu spram arhipelaga malih Jonskih ostrva. Mesto je pozicionirano u amfiteatru okrenutom ka moru, tako da je pogled neopisivo lep. Ovaj deo Grčke odlikuju zelenilo i prelepi predeli. Poznato je da nautičari uvek odaberu mesto za svoje marine na najlepšim mestima svetskih mora, a upravo jedno takvo nalazi se i u Sivoti. Sivota apartmani leto.

ZA AKTUELNE POPUSTE I SPECIJALNE PONUDE BUDITE SLOBODNI DA NAS POZOVETE ILI NAM POŠALJITE UPIT!

Više informacija o Sivoti :

 

Plaže:

Ono što Sivotu čini jedinstvenim letovalištem je kolekcija malih ostrva koja se nalaze preko puta samog mesta. Turisti imaju prilku da lokalnim čamcima odu do tih ostrva i kupaju se na divljim, prelepim plažama. Blizu Sivote nalazi se jedna od najpoznatijih plaža, Bela vraka. Duž cele obale nalaze se kafići, barovi i taverne.

Provod

Sivota je mirno mesto za odmor, ali noću pruža mogućnost odličnog provoda. Za pogled koji se pruža sa šetališta koje spaja luku i marinu, posetioci kažu da  “vredi milion dolara“ .

Sivota je odličan je izbor za letovanje, kako za porodice sa malom decom tako i za parove. Kombinacija toplog mora, borovih šuma, maslinjaka i planina u zaleđu garanti su odlične klime i mogućnosti za uživanje.

Istorija Sivote

Sivota se pominje još u doba Aleksandra Velikog, ali prvi značajniji pomen je vezan za pomorsku bitku između Krfljana i Korinćana u 5. veku, upravo na ovom mestu. Sivota je dosta dugo bila pod vlašću Vizantije, kasnije despotovine Epir i turskom vlašću. Nakon 500 godina vladavine Otomanskog carstva, nezavisnost stiče 1913. nakon Balkanskih ratova i pripada Grčkoj.

Autom do Sivote

Kako stići do Sivote

Automobilom – Do Sivote se stiže autoputem prema Solunu odakle se put nastavlja ka zapadu i mestu Igumenica, gde se odvajate ka ka jugu ka Sivoti. Udaljenost od Beograda je 947 km i 10 sati vožnje, od Niša 728 km i 8 sati.

Autobusom – Organizovani sezonski polasci za Sivotu.

Avionom 

Pozovite nas