Agenti Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

Nikiti

Nikiti je mesto na severu grčkog poluostrva Sitonija, udaljen 98 kilometara od Soluna i oko 800 kilometara od Beograda. Nikiti je turistički i ekonomski centar regije čije je administrativno sedište Poligiros, i poslednjih nekoliko godina značajno je razvio svoj turistički potencijal. Mesto se proteže duž magistrale sa obe strane, iznad je staro naselje u kom uglavnom žive starosedeoci a ispod magistrale je turističko naselje sa apartmanima.Letovalište ima oko 3.000 stanovnika, a njegovo ime potiče od grčke reči Nikitas što na grčkom znači pobednik ili Nika boginja pobede.Nikiti apartmani leto.

Više informacija o Nikitiju :

 

Plaže:

U samom mestu nalazi se plaža dugačka oko 2.5 kilometra koja ima izuzetan kvalitet i čistoću vode zbog koje godinama ima plavu zastavicu a u blizini su i neke manje plaže i uvale kao što su Kastri, Kalogria i Elia. Nikiti ima sve što je potrebno za odmor turista I njihov ugodan boravak.

Provod

Tu su i beach barovi, kafići sa modernim enterijerom, taverne i restorani sa grčkim specijalitetima i živom muzikom.

Istorija Nikitija

U starom delu Nikitija još uvek postoje tradicionalne kamene kuće, tu je i stara crkva iz 1867 godine, ruševine stare kapele sa freskama iz 16 veka, muzej folklora i narodnjih nošnji gde turisti mogu upoznati tradiciju i kulturu žitelja ovog dela Grčke.

Autom do Nikitija

Kako stići do Nikitija

Automobilom – Po ulasku u Grčku magistralom do Soluna. Na 710km od Beograda se nalazi posljednje bitno skretanje – za Sitoniju idete desno i nakon tridesetak kilometara od ove raskrsnice stižete u Nikiti.

Autobusom – Organizovani sezonski polasci za Nikiti.

Avionom – Redovnom aviolinijom od Beograda do Soluna, nakon toga autobusom ili privatnim transferom do Nikitija.

Pozovite nas