Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

Nei Pori

Nei Pori apartmani. Nei Pori, u prevodu znači Novo Mesto, što i opisuje ovo letovalište. Novoizgrađene vile sa novom infrastrukturom i lepom peščanom plažom, ovo letovalište čine sve popularnijim. Nei Pori se nalazi u Olimpskoj regiji ili regiji Pieria, koja je čuvena po svojoj mikroklimi koja je poznata po savršenom spoju uticaja mora i planinskog masiva Olimpa. Nei Pori se razvija u drugoj polovini 20. veka u popularno letovalište na putu od Soluna ka Atini, na idealnoj poziciji, lako dostupno autoputem.

ZA AKTUELNE POPUSTE I SPECIJALNE PONUDE BUDITE SLOBODNI DA NAS POZOVETE ILI NAM POŠALJITE UPIT!

Više informacija o Nei Poriju :

 

Plaže:

Vrlo je važno naglasiti da na dugačkoj i prilično širokoj plaži u Nei Poriju postoje brojni tuševi i kabine za presvlačenje, te da se one redovno održavaju. Samim tim plaža u Nei Poriju spada u red najuređenijih plaža u Grčkoj, te je velikim delom i zbog toga postala nosilac plave zastavice kao jedna od najlepših plaža Grčke. Uz samu plažu nižu se brojni kafići i taverne, koje svojim gostima nude mogućnost da uživaju na ležaljkama i pod suncobranima. Da biste mogli da koristite dve ležaljke i suncobran, dovoljno je da naručite piće. Plaža Nei Pori zbog veoma bistrog i plitkog mora idealna je za vodene sportove, poput banana ridinga i parasailinga, a tu su i tereni za odbojku na pesku i mali fudbal.

Plaže Olimpske regije (Pieria)
Gritsa je plaža duga 2km, u Olimpskoj regiji (Pieria) smeštena na 16 km od Katerinija. Ova plaža je nosilac Plave zastavice. Ovo je zapravo plaža mesta Litohoro koje se nalazi u podnožju planine Olimp. Ova prelepa plaža je prekrivena šljunkom i zbog toga je ovde more kristalno čisto. Na plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, a tu je i beach bar gde se možete osvežiti pićem. Ova uglavnom široka plaža ima jedan uži deo sa malo prirodnog hlada. Plaža pruža opušten i miran boravak, au blizini se nalazi i marina za male brodove i par luksuznih hotela.
Kalivia Varikou je plaža u Olimpskoj regiji (Pieria) južno 10 km od Katerinija. More je ovde bistro, toplo i plitko, pa je idealna za porodice sa malom decom. Veoma je mirna, lako dostupna i idealna za celodnevno uživanje. Plaža je duga 3 km, široka, prekrivena peskom i šljunkom.Nedostatak je što nije bolje organizovana, nema sadržaja, osim mreže za odbojku na pesku, pa je ovde neophodno poneti sve što je potrebno za boravak na njoj. Na samim krajevima se nalazi nekoliko skrivenih uvala za one koji žele potpuno da se izoluju.

Korinos je peščana plaža u Olimpskoj regiji (Pieria), nosilac je Plave zastavice. Duga je nekoliko kilometara, sa veoma plitkim morem i lako dostupna, pa je idealna za porodice sa decom. Nalazi se na 11 km od Katerinija, glavnog grada regije Pierija, u čijem se centralnom delu i nalazi mesto Korinos. Plaža je lepo uređena i čista, a duž plaže postoje barovi u kojima mogu da se iznajme ležaljke i suncobrani, a tu je za zabavu i mreža za odbojku na pesku
Plaža Litochoro u Olimpskoj regiji (Pieria) nalazi se na 20 km od Katerinija, u podnožju Olimpa. Nosilac je Plave zastavice, sa svojim kristalno čistim morem uz koje se smenjuju kamenje, šljunak i zlatni pesak. Lako je dostupna i dobro organizovana sa ležaljkama i suncobranima koji mogu da se iznajme. U blizini su kafići, tavern, hoteli, kamp, kao i riblji restorani koji nude svežu ribu direktno iz ora.
Pydna je plaža u Olimpskoj regiji (Pieria) na 21 km severno od Katerinija. Nagrađena je Plavom zastavicom zbog izuzetno čistog mora, a njena prelepa, duga i široka plaža prekrivena je zlatno žutim peskom. Plaža je lepo organizovana, sa ležaljkama i suncobranima koji mogu da se iznajme, a ima i malo prirodnog hlada. Ova plaža je lako dostupna i idealna za porodice sa decom i sve koji ne vole preveliku gužvu. U blizini plaže nalaze se ostaci vizantijskih utvrđena koji i dalje čekaju da budu istraženi. Zastupljeni su i brojni sportovi na pesku.
Skotina je plaža u Olimpskoj regiji (Pieria) na 32 km južno od Katerinija, u podnožju Olimpa. Plaža je lako dostupna, veoma prostrana sa zlatno žutim peskom, a zbog svoje čistoće i bistrine vode nagrađivana Plavom zastavicom. Delimično je ogranizovana, na pojedinim mestima postoje ležaljke i suncobrani, a ima i nešto malo prirodnog hlada. Ovde se nalaze i međunarodni omladinski centar i najveći kamp na Balkanu, pa se tokom leta organizuju muzičke i kulturne manifestacija. U blizini plaže, samo par kilometara udaljeno je staro tradicionalno selo Ano Skotina.

Provod

Samo mesto ima sve potrebno za prijatniji boravak tokom odmora kao što su prodavnice suvenira, butici, zlatara, prodavnice krzna, osnovnu školu, kulturni centar, ambulantu, apoteku, poslastičarnice, pekare, supermarkete i pijacu sa odličnom ponudom voća i povrća. Ukoliko želite da obavite neku veću kupovinu u Nei Poriju, morate imati na umu da je ovo manje mesto, te da nema veliku ponudu kao što imaju Solun ili Katerini. Takođe, ako želite da posetite neki veći supermarket to možete učiniti u obližnjem letovalištu Leptokarija gde se nalazi čuveni “Lidl” sa dosta povoljnijim cenama. Osnovna delatnost stanovnika Nei Porija je svakako turizam i ugostiteljstvo, pa možete duž šetališta koje se uz morsku obalu brojne restorane sa grčkim i ribljim specijalitetima, kafiće, luksuzne hotele i apartmane za izdavanje. Kako je Nei Pori više mirno porodično mesto, ovde nema diskoteka i bučnih kafića, te turisti koji žele noćni proved to mogu u obližnjem letovalištu Platamon ili u glavnom gradu regije Pieria – Kateriniju, gde se pruža mogućnost dobre zabave i provoda u diskotekama i klubovima sa muzikom.

Istorija Nei Porija

Nei Pori (Novo Mesto) nastalo je krajem sedamdesetih godina prošlog veka, a prvi stanovnici Olimpske regije (Pieria) bili su Tračani iz plemena Pieri po kojima je ova regija i dobila ime. Samo mesto je sagrađeno po urbanističkom planu sa širokim ulicama, lepo uređenim prostranim trgovima i mnoštvom igrališta za decu, luna parkom, zabavnim parkom za manju decu i dva fudbalska igrališta. U samom centru mesta nalazi se crkva posvećena Svetoj, a u njenoj neposrednoj blizini su i drugi sakralni objekti, među kojima se po lepoti posebno izdvajaju crkve posvećene Svetom Nikoli i Svetom Dimitriju. 

Autom do Nei Porija

Kako stići do Nei Porija

Automobilom – Do Nei Porija se stiže autoputem prema Solunu odakle se put nastavlja ka jugu i Atini, pratite odvajanje za Nei Pori. Udaljenost od Beograda je 710 km i 7h20min vožnje, od Niša 491 km i 5h30min.

Autobusom – Organizovani sezonski polasci za Nei Pori.

Avionom – Redovnom avio linijom od Beograda do Soluna. Privatni transfer do Nei Porija.

Pozovite nas