Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

Egipat

Hurgada

Hurgada

      Hurgada je grad na Crvenom moru u Egiptu. To je jedan od glavnih turističkih centara zemlje koji se nalazi na obali Crvenog...

read more
Marsa Alam

Marsa Alam

          Marsa Alam Egipat je nesumnjivo jedno od najmađih letovališta u Egiptu. Smešteno na zapadoj obali Crvenog mora i...

read more
El Gouna

El Gouna

              El Gouna Egipat je gradić nastao pre oko 20 godina koji nazivaju i “Mala Venecija na Crvenom moru”...

read more
Makadi Bay

Makadi Bay

          Makadi Bay Egipat (Makadi Bej) je turističko naselje Makadi koje se nalazi oko 35 kilometara južno od Hurgade u...

read more
Soma Bay

Soma Bay

          Soma Bay Egipat (Soma Bej) – „Soma zaliv“ se nalazi oko 15 km severno od Safage i oko 45 km južno od Hurgade....

read more
Sahl Hasheesh

Sahl Hasheesh

          Sahl Hasheesh Egipat nalazi se u jednom od najlepših zaliva na Crvenom moru u Egiptu, opasanom peščanom plažom,...

read more

Egipat je dom jedne od najstarijih i najuticajnijih civilizacija na planeti. Zauzima severoistočni ugao afričkog kontinenta. Na granici je Mediteran na severu i Crveno more na istoku. Ona deli kopnene granice sa pojasom Gaze, Izraelom, Libijom i Sudanom, a uključuje i Sinajski poluostrvo. Iz glavnog grada Kaira, do delte Nila, u zemlji se nalaze ikonične antičke znamenitosti, uključujući piramide iz Gize i hramove Abu Simbela. Pored toga, Egipatsko Crveno more nudi puno mogućnosti za opuštanje, plivanje i ronjenje na nekim od najnevernijih koralnih grebena na svetu. Egipat idealna destinacija tokom cele godine. Veliki izbor hotela u poznatim letovalištima Hurgada, Marsa Alam, Soma Bay, Makadi Bay, El Gouna, Sahl Hasheesh, Sharm….

Najbolje vreme za putovanje na ovu destinaciju je od oktobra do aprila, kada su temperature najprikladnije. Međutim, jun i septembar su dobra vremena za putovanja van sezonskih akcija na putovanjima i smeštaju – ali pripremite se za visoku toplotu i vlagu. Ako putujete do Crvenog mora, obalni vetrovi čine toplinu podnošljivim čak i tokom leta (od jula do avgusta). Svakako je ovo atraktivna destinacija za letovanje a i toplu zimu.

Službeni jezik je moderni standard Arapski. Ima pustinjsku klimu, i kao takvo egipatsko vreme je uglavnom toplo i sunčano tokom cele godine. Tokom zime (od novembra do januara) temperature su mnogo blaže, dok se letovi mogu naduvati sa temperaturama iznad 104ºF / 40ºC. Padavina je retka u pustinji, iako Kairo i Delta Delta vide zimu.

Piramide iz Gize nalaze se nedaleko od Kaira, piramide iz Gize su vjerovatno najpoznatiji od drevnih znamenitosti Egipta . Na sajtu se nalazi ikona Sphinx i tri odvojena kompleksa piramida, od kojih svaka sadrži grobnicu drugog faraona. Najveća od tri, Velika piramida, najstarija je od Sedam čuda Drevnog sveta. To je jedini koji još uvek stoji.

Često se naziva najveći svetski muzej na otvorenom, grad Luksor izgrađen je na mestu drevne prestonice Thebes. U njoj se nalaze dva najimpresivnija hramska kompleksa – Karnak i Luksor. Na suprotnoj obali Nila leži dolina kraljeva i dolina kraljeva, gde su sahranjeni drevni kraljevi. Najpoznatija, nekropola obuhvata grob Tutankamuna

Pozovite nas