Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

Polihrono

Polihrono je jedno od najpopularnijih mesta poluostrva Kasandra, nalazi se na svega stotinak kilometara od Soluna. Polihrono je mesto koje se uglavnom preporučuje porodicama sa decom, jer je mirno, bez velikog saobraćaja i sa pogodnom plažom za najmlađe i sa irgalištem za decu u samom mestu. Prednost ovog letovališta je pozicija koju zauzima na poluostrvu Kasandra, pa su sva ostala mesta vrlo blizu. Ono po čemu je mesto poznato je duga i lepa plaža, sa izuzetno čistim morem i šetalište pored plaže gde su smešteni barovi i restorani. Polihrono apartmani leto.

ZA AKTUELNE POPUSTE I SPECIJALNE PONUDE ZA POLIHRONO BUDITE SLOBODNI DA NAS POZOVETE ILI NAM POŠALJITE UPIT!

Više informacija o Polihronu :

 

Plaže:

Sama plaža Polihrona je peščana i jedna je od najvećih na Kasandri. Plaža Polihrona je poznata pre svega po čistoći same plaže i vode, koja je kristalno prozirna. Plaža je idealna za porodice sa decom jer je prilaz vodi dosta plitak.

Provod

Polihrono je pre svega poznato po odličnim tradicionalanim rstoranima sa odličnom hranom domaće grčke kuhinje i plodova mora. nekog uzavrelog noćnog života ovde nema, ali uživanje u zalasku sunca i lepim večerima svakako je moguće u mnoštvu barova i kafića koji ne rade do kasno.

Istorija Polihrona

Istorija Polihrona je duga i prva pominjanja mesta datiraju iz 650. godine pre nove ere kada je ovde osnovanao prvo naselje od strane doseljenika iz Eritreje, tada najvećeg grčkog polisa. Mesto je tada nosilo ime Neapolis. Kroz istoriju mesto je bilo nekoliko puta razarano, prvo od strane Huna. Grad doživljava obnovu u 11. veku, kada su ga obnovili lokalni stočari i dali mu ime Polihrono, po mnoštvu raznobojnog cveća. U 19. veku ponovo ga razaraju Turci, nakon čega je ponovo obnovljen. Danas je Polihrono poznato letovalište.

Autom do Polihrona

Kako stići do Polihrona

Automobilom – Do Polihrona se stiže autoputem prema Solunu odakle se put nastavlja ka jugu i mestu Nea Moudania, pratite odvajanje za Kasandru i Polychrono. Udaljenost od Beograda je 747 km i 8h30min vožnje, od Niša 527 km i 6h30min.

Autobusom – Organizovani sezonski polasci za Polihrono.

Avionom – Redovnom avio linijom od Beograda do Soluna. Privatni transfer do Polihrona.

Pozovite nas