Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

Kasandra

Kasandra se nalazi na prvom prstu Halkidikija. Kasandra je zapadno poluostrvo Halkidikija, najposećenija i turistički najrazvijenija oblast Halkidikija. Prepoznatljiva je po prostranim plažama, borovim šumama i malim ribarskim mestima. Ono što Kasandru čini popularnom je blizina grada Solun, mnogobrojna živopisna turistička mesta, tradicionalna sela, grčke taverne, moderni beach barovi i diskoteke i razne mogućnosti za sport i zabavu. Najpopularnija turistička mesta na Kasandri: Pefkohori, Hanioti, Polihrono, Siviri, Lutra…

Polihrono je jedno od najpopularnijih mesta poluostrva Kasandra, nalazi se na svega stotinak kilometara od Soluna. Polihrono je mesto koje se uglavnom preporučuje porodicama sa decom, jer je mirno, bez velikog saobraćaja i sa pogodnom plažom za najmlađe i sa irgalištem za decu u samom mestu. Prednost ovog letovališta je pozicija koju zauzima na poluostrvu Kasandra, pa su sva ostala mesta vrlo blizu. Ono po čemu je mesto poznato je duga i lepa plaža, sa izuzetno čistim morem i šetalište pored plaže gde su smešteni barovi i restorani.

Pefkohori je jedno od najpopularnijih mesta poluostrva Kasandra, nalazi se na svega stotinak kilometara od Soluna. Pefkohori je mesto koje je vrlo živo i pogodno je kako za porodice, tako i za mlade što ga svrstava u najpopularnija letovališta među našim turistima. Prednost mesta je pozicija koju zauzima na poluostrvu Kasandra, pa su sva ostala mesta vrlo blizu. Ono po čemu je letovalište poznato je bogat sadržaj svega što jedno razvijeno letovalište treba da ima šetalište pored plaže gde su smešteni barovi i restorani, rekviziti i sportovi na vodi, diskoteke i sadržaji za decu.

Hanioti sa pravom nosi titulu najprestižnijeg mesta za odmor na poluostrvu Kasandra.Nalazi se na svega stotinak kilometara od Soluna i pravi je magnet za mlade iz celog sveta, što ga svrstava u najpopularnija letovališta među našim turistima. Prednost Haniotija je pozicija koju zauzima na poluostrvu Kasandra, pa su sva ostala mesta vrlo blizu. Ono po čemu je letovalište poznato je velik izbor vila i hotela na zavidnom nivou u smislu kvaliteta smeštaja. Hanioti je mesto koje će ispuniti sva vaša očekivanja od besprekorno uređene plaže sa belim pesko, kristalno čistim morem i više nego odličnim sadržajem za šoping i provod.

Siviri apartmani leto. Siviri je maleno i mirno turističko mesto koje se nalazi u srcu očuvane prirode, na obali zaliva Thermaikos sa razvijenom infrastrukturom i izvanrednim plažama. Nalazi se na južgozapadnom delu poluostrva Kasandra, između letovališta Fourka i administrativnog centra poluostrva, Kasandra, na 90 km udaljenosti od Soluna, i na oko 10 km od Kalitee. Do njega vodi lepo uređeni magistralni put. Tik uz rivijeru proteže se popločeni obalski korzo i iznad njega red marketa, hotela, taverni, kafića… Na ulazu u mesto postoji mega market, a u samom mestu ambulanta, apoteka, pekara, pošta… Mesto broji svega 500 stalnih žitelja čija pretežna delatnost je ribarenje i agriklutura. Siviri je okruženo borovom šumom a zbog prijatne i blagotvorne klime smatra se vazdušnom banjom.

Lutra je kažu Halkidiki kakav je nekad bio, generalno to važi za sva mesta na jugoistočnoj strani poluostrva Kasandra. Mesta su mala, mirna sa prelepim prirodnim okruženjem, stanovništvo je neopterećeno turistima, bave se ribolovom, pčelarstvom i gaje masline, pravi mediteranski način života. Lutra je poznata po svojim termo-mineralnim izvorima, pa je od skoro promovisana u spa destinaciju otvaranjem hotela koji nudi sve spa sadržaje.

Pozovite nas