Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

Grčka ostrva letovanje

Grčka ostrva letovanje –  najviše privlače turiste zbog fenomenalnih i mnogobrojnih plaža, čistog i tirkiznog mota, dobrog provoda, istorijskih znamenitosti…Spadaju među popularnije destnacije za letovanje naših turista. Grčka poseduje oko 1400 – 3000 ostrva koja se nalaze u Sredozemnom, Jonskom i Egejskom moru. Od tog broja samo je 227 naseljeno, a ostala su nenaseljena. Do ostrva se može stići sopstvenim prevozom pa trajektom ( sva  imaju dobru povezanost trajektnim linijama), autobusom,  a do nekih i avionom. U ponudi je apartmanski i hotelski smeštaj. Grčka ostrva letovanje  Sani Trade & Tours izdvaja za najpopularnija ostrva gde rado letuju naši turisti: Evia, Tasos, Amuljani, Kefalonija, Krf, Lefkada, Krit, Rodos, Zakintos, Santorini, Kos, Skopelos, Samos, Naksos, Paros, Mikonos, Karpatos…

Tasos letovanje apartmani. Tasos je najsevernije ostrvo Egejskog arhipelaga. Od drugih ostrva u Grčkoj izdvaja ga njegova raskošna lepota prirode. Tasos nazivaju i ŠUMA KOJA PLOVI, zbog neverovatno bujne vegetacije i guste borove šume koja se spušta sa najviših vrhova ostrva sve do mora. Lepotu Tasosa odlikuje kristalno plavo i čisto more sa velikim brojem plaža, skrivenih uvala. Tasos je prepun maslinjaka, a čuven je po kvalitetnom medu. Veliki broj tradicionalnih grčkih taverni i mesta za zabavu garantuju dobar provod, kako za starije goste, tako i za mlađu populaciju. Ostrvo je u obimu oko 90 kilometara, glavni grad i centralno mesto Tasosa je glavna luka – grad Tassos – Limenas.

Evia letovanje. Evia je idealno mesto za one koji žele da osete život na grčkom ostrvu. Klima je prijatna sa blagim zimama i tipičnim mediteranskim letima uz prijatni severoistočni vetar koji olakšava boravak na suncu. Za one koji vole plaže i more, tu je bezbroj prelepih plaža, koje su leti pune turista, ali i lokalnog stanovništva koje voli da se opusti uz more. Oni koji vole aktivan odmor, takođe će naći ponešto za sebe, od pešačenja, sportova na vodi, paraglajdinga, jahanja, planinarenja, planinskog biciklizma do raznih drugih aktivnosti. Ostrvo je, takođe, bogato arheološkim nalazištima, manastirima, tradicionalnim selima koja upotpunjuju ponudu, a turisti ih obilaze u okviru brojnih fakultativnih izleta. Tokom godine ovde se održavaju razne sportske manifestacije, lokalni festivali i proslave. Halkida je glavni grad Evije, udaljena od Atine samo 70 kilometara. Edipsos je jedno od najpoznatijih banjskih lečilišta u Grčkoj, koje je poznato po svojim termalnim izvorima, koji se ulivaju direktno u more sa temperaturom od 34 do 70 stepeni. Sam Edipsos je lepo razvijeno turističko mesto, koje nudi dobru ponudi smeštaja, kao i mnoštvo kafića, restorana, i ostalih turističkih sadržaja. Udaljenost slična kao do ostrva Tasos i povezanost modernim autoputem čini Eviju sve popularnijom destinacijom. Pejsaži koji čine dominantni planinski deo, dugačke plaže u čijem zaleđu je borova šuma I sve to u kombinaciji sa kristalno čistim morem daju onaj blago zaboravljeni miris Jadranskog mora.

Kefalonija predstavlja najveće od sedam Jonskih ostrva u zapadnom delu Grčke. Lepote ostrva oduvek su bile magnet za mnogobrojne osvajače koji su hrlili ka ostrvu. Ovaj Jonski biser je praktično netaknut masovnim turizmom, tako da ćete ovde uživati u opuštajućem i mirnom odmoru, okruženi planinskim vrhovima, lepim uvalama, velikim plažama sa neopisivo lepom bojom mora. Planina Aenos je proglašena nacionalnim parkom Grčke još od 1962. godine. Glavni grad ostrva je Argostoli. Zbog svojih prirodnih lepota Kefalonija prosto oduzima dah, a neke od najlepših plaža Grčke nalaze se na ovom ostrvu. 

Lefkada je jedno od sedam Jonskih ostrva u zapadnom delu Grčke. Pored ostrva Evia ovo je još jedno ostrvo koje je mostom spojeno sa kopnom. Lefkadu okružuje devet ostrvaca takozvanih Lefkadinih satelita, među kojima je Skorpios najpoznatiji, jer je upravo sa ovog ostrva potekla čuvena familija Aristotela Onazisa. Ono po čemu je ostrvo Lefkada čuveno, su jedne od najlepših plaža Mediterana. Tirkizna boja mora i kristalno čisto more, upotpunjuju spektakularni planinski pejzaž sa skrivenim tradicionalnim selima i pravom atmosferom Grčke, kakva je nekada bila. Lefkada je vrlo zahvalna za obilaske jer nije mnogo velika, dužine je oko 35 km i širine oko 15 km. Lefkada apartmani i hotelski smeštaj.Lefkada apartmani leto.

Pozovite nas