Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

Pefkohori

Pefkohori je jedno od najpopularnijih mesta poluostrva Kasandra, nalazi se na svega stotinak kilometara od Soluna. Pefkohori je mesto koje je vrlo živo i pogodno je kako za porodice, tako i za mlade što ga svrstava u najpopularnija letovališta među našim turistima. Prednost mesta je pozicija koju zauzima na poluostrvu Kasandra, pa su sva ostala mesta vrlo blizu. Ono po čemu je letovalište poznato je bogat sadržaj svega što jedno razvijeno letovalište treba da ima šetalište pored plaže gde su smešteni barovi i restorani, rekviziti i sportovi na vodi, diskoteke i sadržaji za decu. Pefkohori apartmani leto.

ZA AKTUELNE POPUSTE I SPECIJALNE PONUDE ZA PEFKOHORI BUDITE SLOBODNI DA NAS POZOVETE ILI NAM POŠALJITE UPIT!

Više informacija o Pefkohoriju :

 

Plaže:

Ono što je veoma bitno, jeste da je deo mora koje zapljuskuje Halkidiki označen kao najčistiji,a plaže u Pefkohoriju imaju plavu zastavicu što svedoči o njihovoj čistoći i urednosti. Gradska plaža,duž koje se prostire šetalište je izuzetno dugačka (oko 300m),mahom je peskovita,u centralnom delu uska i posećuje je najveći deo turista,dok se ka obodima širi i pravi je izbor za one kojima gužva smeta.
Sportovi na vodi su jako zastupljeni u turističkoj ponudi koju daje Pefkohori, a tu je i mogućnost za uzimanje ležaljki i suncobrana u najam za plažu,dok se u nekim beach barovima ležaljka i suncobran dobijaju uz kupljeno osveženje.
Vrlo bitna informacija je da u moru nema meduza, a ponekad se nađe po neki jež jer je more kristalno čisto.
U blizini Pefkohorija nalazi se i plaža Ksenija koja je odlična za malu decu i one koji ne znaju ili tek uče da plivaju, jer ima veliki plićak i takođe pripada zalivu Toroneos. Do ove plaže možete stići lokalnim autobusom iz Pefkohorija,a za ljubitelje aktivnog odmora, bez mira i tišine, ali i vodenih sportova odličan izbor je plaža Glarokavos, koja je od Pefkohorija udaljena oko 10 kilometara. A 6 kilometara od Pefkohorija nalazi se i zlatna plaža koja je verovatno dobila ime po boji peska. Caffe bar na njoj takođe nosi ovo ime. Od Pefkohorija se do ove plaže dolazi nakon 6 kilometara. Saobraća lokalni autobus, a još bolje je doći kolima.

Provod

Šetalište je okarakterisano kao centar mesta i ovde ćete naći sve što vam je potrebno bez obzira da li ste na letovanju sa porodicom ili ste željni dobrog noćnog provoda,a oni najmladji mogu da uživaju u luna parku koji se postavlja svake godine u blizini samog šetališta.
Prodavnice suvenira,restorani,poslastičarnice,kafići,barovi,taverne,ljubazno osoblje i meštani i pristupačne cene sve je ono što noću ovu ulicu čini centrom svih zbivanja. Ukoliko vam se desi da nemate internet,a da vam je neophodan, u ovoj ulici nalaze se i dva internet cafe-a koje bi najbolje bilo posećivati tokom dana,jer je noću velika koncentracija ljudi u samim lokalima i njihovoj okolini, što protok interneta čini znatno slabijim.
Iznad glavne ulice u okolini crkve smešten je najlepši deo Pefkohorija, koji se zove stari grad i ovo je idealno mesto da pobegnete od gužve i uživate u mirnoj i opuštenoj večernjoj šetnji.
Za one koji vole aktivan odmor, Pefkohori je takođe odličan izbor, jer se iz ovog mesta svakodnevno organizuju brojni izleti. Tako je moguće da posetite čuvene manastire Meteora, krstarenje do Neos Marmaras-a ili Uranopolisa , obilazak Paliuria,potom da se provozate do obližnje Svete Gore ili, pak da odete na izlet i šoping u Solun, kao i poseta waterlandu,možete posetiti i nekadašnje sedište grčkih bogova, mitsku planinu Olimp ,krstariti zalivom Toroneos ,ili otići u posetu pećini Petralona.

Istorija Pefkohorija

Istorija Pefkohorija počinje u 19. veku, kada su ovo mesto naselile grčke izbeglice iz Turske. prvobitno je Pefkohori bio malo ribarsko selo, da bi se tokom 70-tih godina 20. veka počeo formirati kao centar turizma na poluostrvu Kasandra.

Autom do Pefkohorija

Kako stići do Pefkohorija

Automobilom – Do Pefkohorija se stiže autoputem prema Solunu odakle se put nastavlja ka jugu i mestu Nea Moudania, pratite odvajanje za Kasandru i Pefkohori. Udaljenost od Beograda je 755 km i 8h30min vožnje, od Niša 535 km i 6h30min.

Autobusom – Organizovani sezonski polasci.

Avionom – Redovnom avio linijom od Beograda do Soluna. Privatni transfer do Pefkohorija.

Pozovite nas