Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

Amuljani

Amuljani apartmani leto. Ostvro se nalazi na oko 2 km od obale Atosa, nasuprot luke Tripiti i letovališta Uranopolis. Vožnja feribotom do ostrva traje svega petnaest minuta. Oko 350 ljudi je stalno naseljeno na ostrvu i veličine oko 4.5 km2 i nalazi se na oko 130km od Soluna. Hiljade posetilaca dolaze svake godine da uživaju u pejzažima ovog prelepog ostrva i opuste se na peskovitim zalivima koji su karakteristike ovogo ostrva (ime se prevodi kao „fini pesak“), gde su glavna zanimanja meštana turizam i ribolov. U mestu Amuljiani postoji nekoliko taverni i ribljih restorana, lep smeštaj i par barova, minimarketa i radnji. Izolovani zalivi su idealni za one koji traže odmor bez gužve i buke, iako ih je teško naći prazne u jeku sezone. Glavne plaže su Alikes, Agios Georgios, Megali Ammos i Karagatsia. Većina je peskovita sa po nekim kamenom, a ima i mnogo drugih manjih zaliva, do kojih je lako doći mrežom puteva i staza kroz plantaže maslina. Nakon obilaska plaža možete otići na izlet brodom do nenaseljenih ostrva koje se nalaze u blizini i to Gajduronisi (ostrvo magaraca na grčkom), Tigani (tiganj na grčkom) i Pontiki (miš na grčkom), i da uživate u kupanju u smaragdnim vodama Egeja. Ovo ostrvo je idealna kombinacija sitnog zlatastog peska, mora boje akvamarina i bujne vegetacije. Idilične uvale su najbolji izbor za ljubitelje mira i tišine, dok su veće plaže za porodice, kao i za ljubitelje vodenih sportova. Najbolja varijanta je ipak da posetite sve plaže ostrva, čak i da dođete do onih koje su najskrivenije i ne toliko pristupačne.” Apartmani leto 2024.

ZA AKTUELNE POPUSTE I SPECIJALNE PONUDE BUDITE SLOBODNI DA NAS POZOVETE ILI NAM POŠALJITE UPIT!

Vila Demi Amuljani

Vila Demi Amuljani

Vila Demi Amuljani je udaljena oko 70 metara od plaže Kalopigado, oko 150 metara od najbolje plaže Alikes, a na 1.5 km od mesta Amuljani. Vila Demi...

read more

Saznajte više o ostrvu Amuljani :

 

Plaže:
Ostrvo Amuljani obiluje prelepim uvalama i peskovitim plažama. Na istočnoj obali se nalazi nekoliko uredjenih plaža, od kojih možemo da izdvojimo Glastri plažu, najbližu gradu, a prelepu Limani plažu, koja se nalazi iza hotela Agionnisi Resort. Još južnije se nastavljaju plaže Agios Georgios i Megali Ammos.

Južno od grada, na južnoj i zapadnoj obali se nalaze plaže Alikes, i mala plaža Karagatsia.

Provod
Ostrvo Amuljani nije mesto za ludi noćni provod i vrhunsku zabavu. Amuljani je ostrvo za odmor u netaknutoj prirodi, uživanju u rajskim plažama ,morskim specijalitetima, dobrom vinu i zbog toga je tek poslednjih godina postalo privlačno turistima koji isključivo žele takvu vrstu odmora.

Samo ostrvo je tako koncipirano da su sa jedne strane ostrva hoteli, vile, kuće za iznajmljivanje, prodavnice, suvenirnice, pekare, poslastičare, kafici i restorani, dok su sa druge strane dobro raspoređene plaže. U samom centru nalazi se ambulanta kao i apoteka. Za najmlađe tu je i luna park. Na ostrvu postoji rent-a car, može se iznajmiti kako auto tako i skuter, kvad ili bicikl.

Istorija ostrva Amuljani
Do 1925. godine, ostrvo Amulijani je bilo zavisno od manastira Vatopedi na Svetoj Gori, gde je živelo 2, 3 kaludjera koji su upravljali posedima i imali oko 20 radnika-pomoćnika iz okoline. Oni su se uglavnom bavili obradjivanjem zemlje, uzgojem i ispašom životinja i berbom maslina. Početkom 1925. godine, ostrvo je dodeljeno izbeglicama iz Male Azije, sa ostrva Propontida (Galimi – Pasalimani – Skupja).

Dolazeći iz tih područja blizu Carigrada, sa sobom su doneli svoju kulturu, tradiciju i običaje. Budući da su imali iskustva sa morem, bavili su se uglavnom ribarstvom, a nakon nekoliko godina, uspeli su da se istaknu u toj vrsti. Legenda kaže da je Bog prstom dotakao treći prst Halkidikija, te je to razlog zašto je to tako plodno područje.

Autom do Amuljanija

Kako stići do Amuljanija

Automobilom – Automobilom – Do Amuljanija se lako stiže autoputem ka Solunu i dalje  preko luke Tripiti, gde trajekt ide često i vožnja traje samo 15, 20 minuta.

Autobusom – Organizovani sezonski polasci za Amuljani u organizaciji turističke agencije Sani Tours.
Avionom – Redovnom aviolinijom od Beograda do Soluna, nakon toga autobusom ili privatnim transferom do ostrava Amuljani.

Da li ste znali ?
Pozovite nas