Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

Psakudija

Psakudija apartmani leto. Psakudija se nalazi na Sitoniji oko 80 kilometara od Soluna a dvadesetak od Nea Mudanje.Ima prelepu peščanu plažu, okružena je borovom šumom i pogodna je za miran i tih porodičan odmor. Mesto raspolaže sa velikim brojem vila sa apartmanima ali i hotelima. Iako je prilično mirna u blizini se nalaze Neos Marmaras i Nikiti gde mladi turisti mogu da potraže zabavu. Psakudija je malo i simpatično mestašce, idealno za odmor i kao baza za obilazak cele Sitonije.

ZA AKTUELNE POPUSTE I SPECIJALNE PONUDE ZA PSAKUDIJU BUDITE SLOBODNI DA NAS POZOVETE ILI NAM POŠALJITE UPIT!

Malo više o Psakudiji :

 

Plaže:

Plaže Psakudije su pravi raj za uživanje u prelepom moru i miru Sitonije. Ukupna dužina plaža ovog dela Halkidikija je oko 7 km, a za turiste je uredjeno blizu 4 km. Plaže su lepo uređene sa svim sadržajima i rekvizitama za sportove na vodi. Plaže su postepenim ulaskom u vodu, što je čini idealnom za porodice sa malom decom. U okolini se nalazi i oko 3 km divljih laža i uvala. Sve do plaža se spuštaju borovi koji prave hlad i daju specifičan miris koji svima prija.

Provod

U selu postoje riblje taverne koje služe svežu ribu i plodove mora, restorani, kafići, barovi i bar na plaži. Mi vam preporučujemo da posetite Road House Beach Bar. Mnogi Solunjani na Halkidikiju izaberu upravo Road House Beach bar kao omiljeno mesto za kupanje, ali i za njihovo večernje piće.

Istorija Psakudije

Psakudija je je bila luka najstarijeg naselja na Halkidikiju – Sermilija. Arheolozi su pronalazili iskopine iz perioda 4000-2000 godine pre nove ere. Po predanjima Herodota, Sermilija je bila veoma značajno mesto u periodu od 13. do 12. veka pre Hrista. Ime naselja se menjalo kroz istoriju, a danas se zove Ormilija i nalazi se u kopnu severno od Psakudije. Postoje podaci da su sa ovog mesta u 6. veku p.n.e. stanovnici kretali u Persijske ratove. Nakon pada Persije, ušli su u Atinski savez i plaćli su godišnji porez od 3-5 talenta. Ako se uporedi sa mestom Toroni koje je plaćalo 12 talenta, može se zaključiti da je Sermilija imala zapaženo mesto u hirerjihi Atinskog Saveza. Bronzani novčići kovani oko 400. godine pre nove ere i svedoče da je grad imao sopstvenu samoupravu. U 348. pne Filip II Makedonski je uništio naselje, a stanovnici su raseljeni. Psakudiju danas nazivaju kapijom Sitonije.

Pozovite nas