Kako popuniti PLF obrazac?

Putovanje u Grčku ove godine u skladu sa trenutnim epidemiološkim merama koje su na snazi u Grčkoj moguće je od 15.05., te ovim putem želimo da Vas obavestimo o neophodnim koracima za lakši ulazak i kretanje kroz Grčku tokom letovanja.

Državljani Srbije mogu da uđu u Grčku, avionom ili preko drumskih prelaza Evzoni (sa S. Makedonijom, otvoren od 7-23 časa) ili Promahonas i Ormenio (sa Bugarskom, otvoreni 24 časa). Svi putnici koji dolaze u Grčku, moraju prethodno popuniti elektronski obrazac prijave – Passenger Location Form, preko sajta https://travel.gov.gr/,(najmanje 24 časa pre ulaska u Grčku) i pri ulasku prezentovati dobijeni kod. Neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata (oslobođena su deca do 5 godina starosti) ili potvrda o završenoj vakcinaciji (najmanje 14 dana pre dolaska u Grčku) izdata od strane nadležnog organa. Navedena potvrda, pored ličnih podataka, treba da sadrži tip primljene vakcine i broj doza.

Zato, pripremite svoje pasoše, obezbedite dobru internet konekciju, i popunjavanje PLF obrasca može da počne!Klikom na dugme preuzimte uputstvo za popunjavanje PLF obrazca po koracima

Licima koja su preležala Covid 19 u prethodna 2 do 9 meseci pre putovanja, neophodna je potvrda o preležanoj bolesti. Svi putnici na graničnom prelazu podležu se brzom testiranju, a ukoliko je test pozitivan obavezna je kućna izolaciji 14 dana u objektu po izboru putnika ili onom koji bude određen od strane grčkih nadležnih organa (o trošku grčke države). Profesionalnim vozačima u međunarodnom drumskom prevozu nije potreban test ili potvrda o vakcinaciji, ali se podležu brzom testiranju na granici.

Klikom na slike dole možete biti preusmereni na PLF obrazac, preuzeti uputstvo i preuzeti spisak naših vila u Grčkoj i njihove adrese.

Ukoliko Vam je neophodna pomoć prilikom popunjavanja PLF obrasca za Vaše putovanje u Grčku, slobodno nas kontaktirajte.

Preuzimte uputstvo za popunjavanje PLF obrazca
Natrag na ostale vesti