Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

Ankara Uskrs

Od 269 €

24. april

3 noćenja

Sa doručkom

Avionom

Ankara  Avionom

Mnogi i danas misle da je Istanbul glavni grad Turske, ali to nije tako. Od kako je Turska postala moderna država, odnosno od Mustafe Kemala Ataturka, Ankara je postala nova prestonica ove velike evroazijske zemlje. Nije ona tada izgrađena, već pre nekoliko hiljada godina. Neverovatna istorija vezana je za Ankaru i regiju Anadolije, a ta istorija je vidljiva na svakom koraku. Kao i svugde u Turskoj, i ovde ćete biti srdačno primljeni, a mirisi i zvuci, dopuniće vaš užitak. Ovo je grad za svih pet čula! Grad za potpuni užitak i šetnju kroz vreme. Otkrićemo vam sve njegove tajne, a tokom ovog putovanja predstavićemo vam malo i provinciju Anadolije. Na vama je samo da se opustite i prepustite. Učinićemo vam svaki trenutak u Ankari nezaboravnim. Dobrodošli u Ankaru! Ankara’ya hoş geldiniz!

Aranžman uključuje

  • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Ankara – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg
  • 3 noćenja sa doručkom ( „buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u odabranoj kategoriji hotela u Ankari
  • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
  • Usluge vodiča – pratioca grupe
  • Transfer aerodrom Ankara – hotel – aerodrom Ankara
  • Organizacione troškove

Program putovanja:

Ne uključuje

  • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u program
  • Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa COVID19 dodatkom (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 700 dinara za uzrast 18-70 god.; stariji od 70 godina plaćaju polisu 1400 dinara)
  • Ostale nepomenute usluge
  • Doplatu za jednokrevetnu sobu – Hotel 3* 70 €; Hotel 4* 90 €
  • Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja
01

1. dan BEOGRAD - ANKARA

Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u 08.00h na šalteru 705. Prijava na let kompanije „Turkish Airlines“ za Ankaru. Po obavljanju prijave za let i pasoške kontrole, ukrcavanje u avion i poletanje u 10.00h za Ankaru. Po dolasku u Ankaru u 13.55h (lokalno vreme), sledi ugovoreni transfer do hotela. Usputni panoramski obilazak grada uz osnovne informacije. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

 

 

02

2. Dan ANKARA

Doručak. Fakultativni obilazak grada sa lokalnim vodičem. Svakako, naše upoznavanje sa ovim divnim gradom treba započeti sa njegove stare tvrđave. Tvrđava se nalazi na uzvišenju te je vidljiva iz svih delova grada. Istorija nam govori da je na ovom prostoru postojalo prvo utvrđenje još u 3 milenijumu pre nove ere. Naravno, nije ništa ostalo od te prastare tvrđave, a danas možemo da se divimo strukturi koja je nastala na samom početku 9. veka u vreme vladavine vizantijskog cara Mihaila II. Površina utvrđenja je neverovatnih 43 km². Unutrašnjost datira iz 7. veka, a čitavu strukturu opkoljavaju 14 metara visoki i moćni zidovi. U unutrašnjosti se nalaze mnogobrojni objekti danas pretvoreni u brojne restorane, te ćete imati utisak da se nalazite u nekom starom tradicionalnom anadolijskom selu koje vrvi od ljudi. U kompleksu se nalazi i divni dvorac, pašina rezidencija podignuta 1832. godine od strane Ibrahim paše. Takođe, kompleks sadrži i Aladinovu džamiju, remek-delo seldžučke arhitekture. Nakon predaha i uživanja u neverovatnom pogledu na grad sa utvrđenja, odlazimo do najveće atrakcije grada. Posetićemo Anitkabir, Mauzolej Mustafe Kemala Ataturka. Ova impozantna građevina od mermera podignuta je u čast tvorca savremene turske države – oca Turaka – Ataturka. Ovde se nalazi i muzej sa voštanom figurom Kemala Ataturka, njegovim ličnim stvarima, pismima i fotografijama koje će nam verno približiti njegov život. Impresivni Anitkabir se sastoji od četiri dela: Centralnog trga, Počasne dvorane (gde počiva Kemal Ataturk), Puta lavova i Parka mira. Na Centralnom trgu se nalazi 373 ćilima, a sam trg može da primi preko 15.000 ljudi. U Počasnoj dvorani, nalazi se grobnica koja je smeštena ispod sarkofaga koji teži 40 tona. U parku se nalazi više od 50.000 stabala drveća koji ulepšavaju kompleks, a koji nose dodatnu simboliku jer predstavljaju darove iz 25 zemalja. U okviru Anitkabira se nalazi i 10 kula koji su simetrično raspoređani i simbolišu ideale Turske Republike.

03

3. Dan BEJPAZARI

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni izlet ka unutrašnjosti Anadolije. Oko dva sata vožnje ćemo upotpuniti pričama o Anadoliji i drevnim civilizacijama koje su ovde postojale. Uživaćemo i u divnim pejzažima. Odlazimo do Bejpazarija, drevnog grada u provinciji koja je vekovima poznata po proizvodnji najukusnije šargarepe na svetu, ali i po finom filigranu i rudnicima srebra. Bejpazari i okolinu su kontrolisali Galaćani, Rimljani, Seldžuci i Otomani, a u jednom trenutku je bio episkopski centar. Grad muzej sa divnom arhitekturom i starim kućama, krivudavim ulicama, neće vas ostaviti ravnodušnima. Probaćemo svakako i da nađemo te čuvene šargarepe da ih degustiramo. Priznaćete, to nikada pre niste radili. Povratak u Ankaru u popodnevnim satima. Slobodno vreme. U večernjim satima fakultativni izlazak u orijentalni restoran na večeru sa programom (trbušni ples). Noćenje.

04

4. Dan ANKARA - BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Stvari ostavljamo naravno u hotelu u delu koji je predviđen za to, jer imamo sasvim dovoljno vremena da još malo uživamo u Ankari. Vreme preostalo do transfera možete iskoristiti za šoping, ili naravno za posetu nekom od sjajnih muzeja (predlažemo vam Muzej anadolijskih civilizacija). Oko 15 časova krećemo organizovanim transferom ka međunarodnom aerodromu. Prijavljujemo se za let ka Beogradu. Let za Beograd u 18.05h po lokalnom vremenu. Sletanje u Beograd u 18.05h po našem vremenu. Kraj putovanja.

Pozovite nas