Pefkohori je jedno od najpopularnijih mesta poluostrva Kasandra, nalazi se na svega stotinak kilometara od Soluna. Pefkohori je mesto koje je vrlo živo i pogodno je kako za porodice, tako i za mlade što ga svrstava u najpopularnija letovališta među našim turistima. Prednost Pefkohorija je pozicija koju zauzima na poluostrvu Kasandra, pa su sva ostala mesta vrlo blizu. Ono po čemu je Pefkohori poznat je bogat sadržaj svega što jedno razvijeno letovalište treba da ima šetalište pored plaže gde su smešteni barovi i restorani, rekviziti i sportovi na vodi, diskoteke i sadržaji za decu.

Istorija Pefkohorija počinje u 19. veku, kada su ovo mesto naselile grčke izbeglice iz Turske. prvobitno je Pefkohori bio malo ribarsko selo, da bi se tokom 70-tih godina 20. veka počeo formirati kao centar turizma na poluostrvu Kasandra.

Sama plaža Pefkohorija je peščana, duga je oko 300 m sa postepenim ulaskom u vodu. Plaža Polihrona je poznata pre svega po čistoći same plaže i vode, koja je kristalno prozirna. Plaža je idealna za porodice sa decom jer je prilaz vodi postepen i sa malom dubinom u priobalju.

Pefkohori je idealno mesto za sve one koji od svog boravka na moru očekuju i dobar provod. Pefkohori nudi sve u tom smislu, barove, restorane i diskoteke.

Automobilom – Do Pefkohorija se stiže autoputem prema Solunu odakle se put nastavlja ka jugu i mestu Nea Moudania, pratite odvajanje za Kasandru i Pefkohori. Udaljenost od Beograda je 755 km i 8h30min vožnje, od Niša 535 km i 6h30min.

Autobusom – Organizovani sezonski polasci za Loutru u organizaciji turističke agencije Sani Tours.
Avionom – Redovnom avio linijom od Beograda do Soluna. Privatni transfer do Pefkohorija.