Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

Ohrid autobusom 1. Maj

Od 109 €

30.april-04.maj

4 dana

2 noćenja

Autobusom

Ohrid Autobusom 01.Maj

Ohrid i Ohridsko jezero su svakako najveće i najposećenije turističke atrakcije našeg suseda – Makedonije. Jedno od najvećih i najstarijih prirodnih jezera u Evropi imalo je vremena da oko sebe izgradi dovoljno sadržaja za svačiji ukus. Za njegove prirodne vrednosti znalo se od davnina. Kad znamo da je Ohrid jedno od mesta na svetu koje se nalaze na UNESCO – voj listi svetske baštine i po prirodnim i po kulturno – istorijskim spomenicima, nema sumnje da privlači veliki broj turista tokom cele godine…

Aranžman uključuje

• prevoz autobusom turističke klase sa audio i dvd opremom, klimom, grejanjem…na navedenoj relaciji
• smeštaj u hotelu 4* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje)
• razgledanja prema program
• usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
• troškove ogranizacije putovanja

Program putovanja:

Ne uključuje

• međunarodno putno zdravstveno osiguranje
• individualne troškove – nepomenute usluge
• fakultativne izlete (minimum 20 pax za realizaciju):

01

1. dan BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 22h sa parkinga ispred SC „Gale Muškatirović“ na Dorćolu, (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje organizator obaveštava sve putnke o detaljima polaska, ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Noćna vožnja kroz Srbiju i Severnu Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

02

2. Dan OHRID

Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Po dolasku, slobodno vreme za šetnju i odmor. Smeštaj u hotel. Oko podneva, sa lokalnim vodičem, panoramski obilazak znamenitosti starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima (crkva Svete Sofije, crkva Svetog Pantelejmona, Samuilova tvrđava,…). Slobodno vreme za individualno razgledanje. U dogovoreno vreme, odlazak na fakultativno krstarenje jezerom u trajanju od oko sat vremena. Slobodno vreme. Noćenje.

03

3. Dan OHRID – SVETI NAUM – STRUGA / VEVČANI

Doručak. Slobodan dan u Ohridu ili fakultativno polazak oko 9h na izlet za Sveti Naum sa obilaskom manastirskog kompleksa. Povratak u Ohrid i slobodno vreme. Oko 15h fakultativni polazak za Strugu, turistički i kulturno – istorijski grad koji je i drevno balkansko naselje sa tragovima života iz perioda neolita. Nastavak putovanja do sela Vevčana, mesta sa očuvanom autentičnom drevnom arhitekturom i najpoznatijim izvorima u Makedoniji koji su i najlepše prirodne znamenitosti. Osveženje i gastronomski doživljaj u nekom od tradicionalnih restorana. Povratak u Ohrid. Slobodno veče. Noćenje.

04

4. Dan OHRID – SKOPLJE – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Polazak za Skoplje. Razgledanje makedonske prestonice i kraće slobodno vreme u centru grada. Polazak za Beograd. Dolazak na mesto polaska u kasnim večernjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa

Pozovite nas