Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

Ski opening 2023

 

Ski opening Kopaonik i Jahorina 2023

Hotel Club A

Ski Opening 2023
Termin:07.12 – 12.12.2023
Popust 10%

Hotel Termag

Ski opening 2023
Termin: 07.12-24.12.2023.
Popust do 25%

Ski opening 2023 Jahorina i Kopaonik.

Pripremili smo za Vas bogat izbor Ski opening ponude, na različitim destinacijama i u različitim terminima! Među njima ćete pronaći one najpopularnije koje se tradicionalno izdvajaju a to su Jahorina i Kopaonik.

Možete birati između aranžmana koji nude smeštaj i ski-pas ali i one sa dodatnim programom Ski openinga.

Jahorina  čuveni olimpijski centar, poznata  kao planinska lepotica Bosne i Hercegovine, spada u red najposećenijih planinskih centara u regionu. Sneg pada od kraja oktobra i na raspolaganju je skijašima sve do maja meseca, blizu 175 dana godišnje. Jahorina je poznata po svojoj specifičnoj klimi, jer je mesto gde se sudaraju tople mediteranske mase i hladne kontinentalne, što uslovljava veliki broj snežnih padavina. Ono što ovaj skijaški centar izdvaja, je svakako položaj u blizini glavnog grada BiH Sarajeva. Danas je Jahorina, miljenica skijaša iz regiona, zbog svojih staza, hotela sa domaćinskom atmosferom i nadasve dobrog provoda.Jahorina je planina koja pripada Dinarskom planinskom sistemu. Nalazi se u Bosni i Hercegovini i svojim geografskim položajem pripada dvema opštinama (Pale i Trnovo).Prosečna nadmorska visina joj je 1.916m a njen najviši vrh je Ogorjelica (1.916 m). Izvanredna konfiguracija terena, obilje vrlo kvalitetnog sniega za skijanje, pogodna klima, 20 km staza za alpske discipline kao i blage padine (Rajska dolina) uvrstile su ovu planinu među najljepše i najpoznatije skijaške centre.Jahorina je danas jedan od najvećih skijaških i zimskih turističkih centara na Balkanu. Svi ljubitelji zimskog soprta kao i prirodnog bogastva, upravo na ovoj zimskoj lepotici pronalaze svoj mir i iznova se zaljubljuju u ovu planinu.Ne propustite priliku da je posetite i da otkrijete njene čari kojima pleni kako zimi, tako i leti a svakako ne zaboravite da svoja skijaška iskustva oprobate na njenim stazama.Prostrani pašnjaci prekriveni snegom odlični su tereni za skijanje i sankanje, dok je sam planinski venac Jahorine na 1.600 metara izuzetno atraktivan za sve posetioce.Skijalište, sa preko 20 Km uređenih skijaških staza, nalazi se na visinama od 1200 do 1890 m/nv. Sistem žičara se sastoji od 2 šestoseda, 2 dvoseda, 8 ski liftova, 2 dečija ski lifta. Moguće je i noćno skijanje na osvetljenoj stazi.Takođe Jahorina raspolaže i sa izuzetno atraktivnim stazama, za profesionalne skijaše ili one koji imaju nezasitu glad za adrenalinom. Na ovim stazama se zahteva izuzetna pažnja, zbog velikog nagiba terena i ne preporučuju se neiskusnim skijašima ili borderima. Za one manje agresivne tu su idelne staze za rekreativno skijanje.Nordijski centar Dvorista nalazi se  na 4 km od centra Jahorine. Staze od 2,5 / 3,5 / 5 km su dodatno uredjene ove godine, kao i stadion sa startom i ciljem, te streliptem za biatlon. Fenomenalno kada ima snega. Nadamo se da će ljubitelji zimskih sportova na najbolji mogući način iskoristiti prednosti zimskog turizma Jahorine i da će njihov odmor biti upotpunjen kako samim sadržajem planine tako i lepotama kojima odiše. Nudimo Vam veliki izbor hotelskog smeštaja za Vaše idealno zimovanje na Jahorini.

Kopaonik ovaj planinski masiv je dobio naziv po velikom rudnom bogatstvu koje je na njemu eksploatisano još od srednjeg veka, a na njegovom širem prostoru je smešten čitav niz kulturno-istorijskih spomenika iz perioda od 12. do 15. veka. Najviši vrh Kopaonika je Pančićev vrh (2.017 m), na kome se nalazi i mauzolej posvećen ovom čuvenom srpskom prirodnjaku. Jedan deo čini zaštićena zona u svojstvu Nacionalnog parka Kopaonik“, u okviru koga postoji veliki broj zaštićenih prirodnih celina. Na njemu se nalazi i najveći skijaški centar u Srbiji. Sa skoro 200 sunčanih dana godišnje, Kopaonik zaslužuje svoje drugo ime Sunčana planina“. Zahvaljujući razvijenom turističkom centru sa savremenim hotelima i pratećim objektima,  predstavlja jednu od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji. Ovaj planinski masiv, koji se pruža od severozapada ka jugoistoku zemlje, dostiže dužinu i do 75km dok u svom najširem delu dostiže širinu i do 40km. Najviši deo ovog planinskog masiva je prostrana površ Ravni Kopaonik, oko koje se dižu Suvo Rudište sa Pančićevim vrhom i vrhovima Karaman (1.934 m) i Gobelja (1.834 m). Jugoistočno od Suvog Rudišta, greben Kopaonika je sužen i raščlanjen u niz plastastih uzvišenja: Čardak (1.590 m), Šatorica (1.750 m) i Oštro koplje (1.789 m), između kojih su široke presedline. Ljubitelji planinarenja imaju priliku da na ovoj planini testiraju svoje sposobnosti ali i da se uživo upoznaju sa “divljinom” ove planine, koja je svojom magijom omađijala i našeg čuvenog prirodnjaka Josifa Pančića, po kome je najviši vrh ove planine poneo ime ali i postao mesto njegove večne“ kuće. Mauzolej Josifa Pančića nalazi se na Pančićevom vrhu (2.017 m) i predstavlja nezaobilazan lokalitet svim posetiocima Kopaonika. Atraktivnost leži u izuzetnoj dinamici njegovog reljefa. Prostrani planinski pašnjaci guste zimzelene i mešovite šume, kao i planinski vrhovi sa kojih se vide Šar planina, Stara Planina kao i ostale okolne planine ostaju u neizbrisivom sećanju svih koji su posetili ovu planinsku lepoticu, te ne propustite vašu šansu da doživite isto. 

Dostupne su mnoge destinacije i termini kako bi svako mogao da pronađe nešto po svom ukusu … zato, brzo i mudro pripremite opremu za najluđu ski sezonu!  Ne oklevajte, proverite najbolju ponudu i dođite da se dogovorimo!

Pozovite nas