Nikiti je mesto na severu grčkog poluostrva Sitonija, udaljen 98 kilometara od Soluna i oko 800 kilometara od Beograda. Nikiti je turistički i ekonomski centar regije čije je administrativno sedište Poligiros, i poslednjih nekoliko godina značajno je razvio svoj turistički potencijal. Mesto se proteže duž magistrale sa obe strane, iznad je staro naselje u kom uglavnom žive starosedeoci a ispod magistrale je turističko naselje sa apartmanima. Nikiti ima oko 3.000 stanovnika, a njegovo ime potiče od grčke reči Nikitas što na grčkom znači pobednik ili Nika boginja pobede.

U starom delu Nikitija još uvek postoje tradicionalne kamene kuće, tu je i stara crkva iz 1867 godine, ruševine stare kapele sa freskama iz 16 veka, muzej folklora i narodnjih nošnji gde turisti mogu upoznati tradiciju i kulturu žitelja ovog dela Grčke.

U samom mestu nalazi se plaža dugačka oko 2.5 kilometra koja ima izuzetan kvalitet i čistoću vode zbog koje godinama ima plavu zastavicu a u blizini su i neke manje plaže i uvale kao što su Kastri, Kalogria i Elia. Nikiti ima sve što je potrebno za odmor turista I njihov ugodan boravak.

Tu su i beach barovi, kafići sa modernim enterijerom, taverne i restorani sa grčkim specijalitetima i živom muzikom.

Nikiti je osim po turizmu poznat kao i uostalom cela Sitonija i po proizvodnji meda, većina stanovnika ima svoje male pogone za proizvodnju meda koji posle prodaju turistima. Da bi održali kvalitet meda na celoj Sitoniji je uglavnom zabranjeno zaprašivanje komaraca i korišćenje hemijskih sredstava.

Automobilom – Po ulasku u Grčku magistralom do Soluna. Na 710km od Beograda se nalazi posljednje bitno skretanje – za Sitoniju idete desno i nakon tridesetak kilometara od ove raskrsnice stižete u Nikiti.

Autobusom – Organizovani sezonski polasci za Nikiti u organizaciji turističke agencije Sani Tours.
Avionom – Redovnom aviolinijom od Beograda do Soluna, nakon toga autobusom ili privatnim transferom do Nikitija.