Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

Belek leto 2024

Belek je grad sa sopstvenom opstinom u okrugu Serik u Turskoj regiji Antalija. Ima oko 750 stanovnika ali u toku sezone taj broj raste I do 10000. Belek je jedan od centara turisticke industrije u Turskoj I kao takav dom je vise od 30 hotela sa preko 4 zvezdice kao I drugih smestajnih objekata, zabavnih I usluznih sadrzaja. Masovni turizam poceo je u gradu Beleku 1984. godine poznatom I kao turisticki centar Belek. Donosenjem zakona o promociji turizma 1982. godine podrzan je razvoj turisticke industrije, samim tim zakon je odigrao veliku ulogu u oblikovanju turizma u Turskoj. Nakon njegovog donosenja Antalija je postala centar privlacnosti zbog svoje raznovrsnosti resursa povoljne klime. Kao rezultat ovog razvoja, turisticki centar Belek se pojavio kao vazan podcentar razvoja turizma istocne Antalije.

6 STVARI KOJE MOZETE RADITI U BELEKU

Kursunlu vodopad – Ova prelepa prirodna znamenitost udaljena je svega 30 minutan voznje od centra Beleka, dom je mnogih vrsta ptica I jedna od najposecenijih turistickih atrakcija Antalije.

Drevni grad Perge – Kombinujte putovanje Kursunlu sa putovanjem u istoriju Antalije tako sto cete posetiti drevni grad Perge koji se nalazi u blizini. Sveti Pavle je ovde odrzao svoje prve pripovedi I zadovoljstvo je istraziti ga.

Aspendos – Aspendos je poznat sirom sveta zbog svog 2000 godina starog amfiteatra koji moze da primi I do 15 000 ljudi. Ovde se odrzavaju I mnogi klasicni koncerti.

Stari grad Kaleici – Uhvatite autobus do centra Antalije I posetite Kaleici, stari grad koji je impresivan sa Hadrijanovom kapijom kao ulazom. Kaldrmisane ulice predstavljaju savrsene primere tradicionlanih starih kuca, dok je prednji deo luke idealno mesto za jelo.

Koprulu kanjon – Uglavnom poznat po raftingu, ovaj kanjon takodje nudi ljubiteljima prirode, neke idealne pesacke rute I priliku da uoci mnogo flore I faune koja zivi u zasticenom podrucju.

Belek plaze – Belek ima jedne od najlepsih plaza na turskoj obali, 16km netaknutog, finog belog peska oivicenog senovitim borovima I blagim padom do bistre tirkizne vode.

Pozovite nas