Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

Hurgada je grad na Crvenom moru u Egiptu. To je jedan od glavnih turističkih centara zemlje koji se nalazi na obali Crvenog mora. Hurgada je osnovana početkom 20. veka. Mnogo decenija to je bilo malo ribarsko selo, ali je izraslo u veliko odmaralište na Crvenom moru kao rezultat egipatskih i stranih investicija koje su započele 1980-ih. Odmarališta i hoteli pružaju sadržaje za jedrenje na dasci, jedrenje zmajem, jahting, ronjenje i snorkling. Poznata po vođenim sportovima, noćnom životu i toplom vremenu. Dnevne temperature su oko 30 stepeni veći deo godine, a tokom jula i avgusta temperature mogu dostići preko 40 stepeni.

Pogledajte više o Hurgadi : https://egypt.travel/

NAJBOLJE ATRAKCIJE U HURGADI:

Plaža

Odmarališta na obali koja se protežu duz obale i severno i južno od grada su zauzela najbolje peščane delove Hurgade. Čak i ako ne boravite u nekom od hotela, skoro sva odmarališta nude dnevni pristup posetiocima koji nisu gosti hotela. Medjutim, da biste zaista probali život na plaži Hurgade, trebalo bi da rezervišete nekoliko noći u odmaralištu. Najbolje plaže leže južno od glavnog gradskog područja, putujte malo južnije i stići ćete do oblasti Sahl Hasheesh. Sahl Hasheesh je dom nekih od najboljih delova obale Crvenog mora, plaža sa belim peskom i najboljim hotelima.

Idite na izlet brodom do ostrva Giftun

Ostrva Giftun su jedno od najpopularnijih izleta brodom u Hurgadi, sa vrhunskim delovima belog peska za upijanje zraka, i mogućnostima ronjenja u izobilju. Za one koje nisu entuzijasti ronjenja, lako dostupni koralni grebeni u oblasti koja okružuje obalu ostrva su odličan degustaror lepote Crvenog mora.

Zaronite na lokalitetima Gubalskog moreuza

Egipatski moreuz Gubal, uski pojas vode stisnut između obale Crvenog mora i zapadne obale Sinajskog poluostrva, jedno je od glavnih odredišta za ronjenje u Crvenom moru i lako mu se pristupa iz Hurgade. Ova oblast uglavnom je poznata po ronjenju na olupine i dom je teretnog broda iz drugog svetskog rata koji je ponovo otkrvio Francuski ronliac Žak Kusto, poznat kao jedno od najboljih svetskih mesta za ronjenje na olupine. Do njega se moze doći iz Hurgade, i to je najpopularnije mesto za ronjenje u Gubalskom moreuzu.

Istražite pustinju džipom ili kvadom

Sa toliko akcije koja se dešava u vodi, neki putnici zaboravljaju da na obali postoji čitav pustinjski svet za istraživanje. Među najpopularnijim stvarima na terenu u Hurgadi su vožnja kvadovima, ekspedicije na džipovima i putovanje kolima u zaleđe peščanih dina. Popularni način da se doživi ovo pustinjsko zaleđe je petočasovni safari četvorociklom u Hurgadi, koji uključuje pauzu u Beduinskom selu i vožnju kamilama.

Ronjenje u Gota Abu Ramada

Takođe poznat kao akvarijum Gota Abu Ramada je mesto za ronjenje sa ogromnim količinama morskog zivota i koralnim vrtom. Jedno od najpopularnijih ronilačkih lokacija u blizini Hurgade, ako ste u Hurgadi da bisite naučili da ronite, verovatno ćete ovde provesti neko vreme.

Hurgada

Pozovite nas