Agenti Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 | 065 920 90 98

lisabon avionom
Septembar, oktobar  2023

Od 639 €

Lisabon, Sintra, Cabo de Roka, Kaškaiš, Eštoril

Lisabon je jedan od najneverovatnijih gradova Evrope. Prestonica Portugalije privlači svojom energijom milione ljudi iz celog sveta. Ne zna se kada je lepše, da li tokom leta, proleća, zime ili jeseni. Svako godišnje doba u divnom Lisabonu izgleda drugačije. Ambijenti starog grada su nestvarni, portugalska kuhinja je sjajna, monumenti su impresivni, a tek vino… Tokom našeg boravka u Lisabonu organizovaćemo i dva fantastična izleta. Prvi izlet nas vodi do kraljevske Sintre gde se nalazi velelepna kraljevska rezidencija Pena. Iz Sintre odlazimo na najzapadniju tačku evropskog kontinentalnog dela, rt Kabo da Roka, a u okviru drugog izleta idemo do letovališta Kaškaiš i mondenskog Eštorila. Od ovog proleća 2023. naša nacionalna avio-kompanija je uvela direktnu liniju između Beograda i Lisabona sa polascima dva puta nedeljno. Ovime nam je Lisabon nikada bliži. Divna Portugalija vas čeka.

Program putovanja:

01

1. Dan (subota) BEOGRAD - LISABON

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 11h. Prijava za let kompanije „AirSerbia“. Let za Lisabon u 13.15h. Sletanje u Lisabon u 16.15h. Transfer do hotela. Smeštaj. Odmor. U dogovoreno vreme polazak u panoramski obilazak grada metroom. Tokom našeg obilaska videćemo istorijsko jezgro grada: Trg Markes de Pombal, park Eduardo VII, Avenida Liberdade, Trga obnovitelja, Trg Rossio, Trg Komersio, Alfama… Katedrala Se, vidikovac… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni povratak u hotel. Noćenje.

02

2 Dan (nedelja) LISABON (Belem) – KAŠKAIŠ - EŠTORIL

Slobodno vreme za indivudualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Vožnaj autobusom i obilazak samostana Svetog Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je stavljeno na listu svetske baštine UNESCO… Obilazak Belem četvrti na obali reke Težo, mesto koje je povezano sa velikim geografskim otkrićima, Belem kula za koju su bili vezani svi brodovi koji su kretali na velika putovanja, Spomenik geografskim otkrićima. Predah u čuvenoj poslastičarnici Pasteis de Belem uz tradicionalne klolače. Panoramski osvrt na most 25. Aprila, spomenik Hrista Kralja, muzej arhitekture MAT, ušće reke Težo u Atlanski okean. Nastavak fakultativnog izleta putovanjem kraj idilične obale Eštorila – mondenskog mesta poznatog po Kazinu i prelepoj plaži Tamariž. Dolazak u divnon letovalište KAŠKAIŠ. Po dolasku kraći obilazak i slobodno vreme za ručak i kupanje u okeanu na gradskoj plaži. Polazak a Lisabonu oko 17,30h. Slobodno vreme za šetnju u centru grada. Noćenje.

03

3. Dan (utorak) PALATA PENA - SINTRA – KABO DA ROKA

Doručak. Slobodno vreme ili polazak na poludnevni fakultativni izlet u 08,00h. Odlazak u SINTRU vekovnu letnju rezidenciju portugalskih kraljeva. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19.veku. Odlazak u Sintru. Obilazak starog gradskog jezgra, Nacionalne palate izgrađena na temeljima stare iz 15.veka, trga Republike… Slobodno vreme za šetnju i predah. Potom je predviđen odlazak do najzapadnije tačke Evrope, KABO DE ROKA, čije su geografske kordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Povratak u Lisabon oko 15,00h. Po povratku u grad slobodno popodne. Mogućnost vožnje trajektom rekom Težo i obilazak statue Hrista Kralja. Fakultativni izlazak na večeru u jedan od poznatih Fado klubova. Noćenje.

 

04

4. Dan (ponedeljak) LISABON - BEOGRAD

4. DAN (ponedeljak) LISABON Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do EXPO zone Lisabona gde se održala velika svetska izložba. Kompleks je remek-delo savremene arhitekture. Provozaćemo se gondolom odakle se pruža nestvaran pogled na čitav kompleks, reku Težo i impresivni most Vasko de Gama. Povratak u hotel do 18h. Oko 19h transfer na aerodrom. Prijava za let za Beograd. Let u 23.05h. Sletanje u Beograd u 03.55h (sreda). Kraj putovanja.

Pozovite nas