Preuzmite Ponudu

ISTANBUL – AVIO

5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA /

HOTELI U CENTRU 3*** & 4****

12. – 16. FEBRUAR 2021. – DAN DRŽAVNOSTI

4. – 8. MART 2021. – DAN ŽENA

Sedim i slušam kako prolaze godine i vekovi kraj mene… Okrenem se, i sve je u trenu nastalo, i u isto vreme nestalo… Snovi, nadanja… Mesec je na nebu, presijava se u moru oko mene… Gde sam to ja? Sanjam li? Vidim u daljini zlatne kočije u koje je upregnuto 4 crna konja. Na njima jedan čovek sa krunom od bisera i dragog kamenja. Ko je on? Vizantijski car Justinijan! Ponosan, moćan, svetlošću obasjan. Zagledao se u kupole. Velike, divne, do sada neviđene. Želi da njima obnovi slavu moćnog Rimskog carstva. Gradi svoju mudrost, Aja Sofiju. Ponovo se okrenem, prođoše vekovi kao tren, i odjednom ispred mene jedan drugi čovek. Plamen iza njega, to gori moćni Carigrad, žene povijene u crno, i suze,… Tuga… Ko je On? To je moćni turski sultan Mehmed II Fatih; Osvajač, jer konačno osvoji najmoćniji i najlepši grad na svetu… Justinijanova mudrost dobi minarete, grade se raskošne, neviđene palate, opet prolaze vekovi… Bosforom sada plove neki drugi brodovi… Na sve strane minareti, čajdžinice, kaldrma koja u sebi krije vekovna sećanja. Čuju se kujundžije, vika trgovaca, prolaze janičari… Haremi, zurle, zlato, svila i kadifa… Bogatstvo kakvo svet video nije! I to prođe, dođoše opet ratovi, nesreća i jad… I opet jedan čovek. Stoji stameno na svom brodu kraj Ortokaja. Ko je On? To je Mustafa Kemal Ataturk. Novi čovek za novo vreme grada i cele zemlje. I evo ga taj neverovatni Vizantion, Konstantinopolj, Carigrad, Istanbul. Grad na dva kontinenta sa neznano koliko miliona stanovnika, i neznano koliko hiljada spomenika… I svaki od njih nekom svom vremenu pripada… Sasvim, sasvim neverovatan grad! Dobrodošli u Istanbul! Istanbul’a Hoşgeldiniz!

1. dan (PETAK 12. februar / ČETVRTAK 4. mart)

IBEOGRAD - ISTANBUL Dolazak na aerodrom „Nikola Tesla“ dva sata ranije pre planiranog poletanja aviona za Istanbul (oko 10h). Prijava na let JU802 kompanije „AirSerbia“. Po obavljanju prijave za let i pasoške kontrole, ukrcavanje u avion i poletanje u 12.15h. Po dolasku u ISTANBUL, 15.55h po lokalnom vremenu, sledi ugovoreni transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

2. dan (SUBOTA 13. februar / PETAK 5. mart) ISTANBUL

Doručak. Fakultativni obilazak „od prestonice Novog Rima do stvaranja Otomanske imperije“: Čemberlitaš – stub sa obručima iz vizantijskog perioda, Hipodrom – nekadašnje središte grada, Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata, sedište osmanske imperije – dolazak u prvo dvorište. Individualno, šetnja kompleksom uz razgledanje relikvija, Bagdadskog paviljona, izložbe oružja… Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (NEDELJA 14. februar / SUBOTA 6. mart) ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni program „Bosforski snovi i Vaseljena“, odnosno krstarenje Bosforom i posetu Vaseljenskoj patrijaršiji. Patrijaršija se nalazi u kvartu Fener. Poseta crkvi Sv. Georgija iz 19. veka uz upoznavanje sa značajem Carigradske Patrijaršije osnovane još u 4. veku. Potom se odlazi do luke koja se nalazi u kvartu grada Sirkeči, nedaleko od istoimene Železničke stanice. Sledi krstarenje Bosforom u trajanju od oko 2 sata tokom kojih se razgledaju istorijski objekti sa evropske i azijske strane grada: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula – istorijsko srce grada, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata,... Posle krstarenja, fakultativni obilazak Dolmabahče palate, poslednjeg sedišta sultana. Rezidencija sultana je sagrađena po planovima arhitekte Bajlana i sadrži 334 sobe, 25 salona, 6 kupatila i 6 terasa. Enterijer i nameštaj palate je izveo Sesan, dekorater Pariske opere. U palati se obilazi Selamluk (deo rezervisan za muškarce) i Haremluk (deo za žene). U muškom delu palate videćete državničke sobe, crvenu sobu gde su primani ambasadori, ogromnu ceremonijalnu salu za 2.500 ljudi sa najtežim lusterom na svetu (poklon kraljice Viktorije) i stepenice od kristala i mahagonija. U dvorcu se nalazi sve što je u tom periodu bilo najskuplje: venecijansko staklo, kristal, češki porcelan, belgijski tepisi... Jedna od prostorija je i spavaća soba sultana Abdul Aziza sa izloženim krevetom koji je specijano dizajniran za čoveka od 150 kilograma. U palati se nalazi i soba u kojoj je preminuo Mustafa Kemal Ataturk. U večernjim satima fakultativni izlazak u orijentalni restoran na večeru sa programom (trbušni ples). Noćenje.

4. dan (PONEDELJAK 15. februar / NEDELJA 7. mart) ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost organizacije poludnevnog fakultativnog izleta do Prinčevskih ostrva. Ostrva se nalaze na severoistoku Mramornog mora, 20-ak kilometara od Istanbula. Ostrva su dobila ime „Prinčevska“ jer su još vizantijski carevi na njih slali u egzil neposlušne prinčeve, pretendente na presto, žene i princeze, patrijarhe i ostale političke protivnike. Ono što je za ova ostrva specifično je da su motorna vozila zabranjena, a mogu ih koristiti samo policija, hitna pomoć i vatrogasci. Tako se najveći deo prevoza na ostrvima odvija biciklama i fijakerima. Obilazak najvećeg od 9 ostrva, Bujukade, i uživanje u fantastičnom ambijentu. Laki ručak u lokalnom ribljem restoranu. Povratak u Istanbul i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Predlažemo da veče provedete u šetnji sjajnim trgom Taksim i trgovačkom ulicom Ištiklal, i da večerate u nekom od divnih restorana na Galata mostu. Noćenje.

5.dan (UTORAK 16. februar / PONEDELJAK 8. mart) ISTANBUL - BEOGRAD

Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela. Slobodno vreme. Oko 114h ugovoreni transfer do međunarodnog aerodroma Istanbul i prijava na let JU803 kompanije „AirSerbia“. Direktan let u 17.45h i sletanje u Beograd u 17.25h po našem vremenu. Kraj putovanja.

Preuzmite Ponudu
Preuzmite Ponudu

ISTANBUL – AVIO

5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA /

HOTELI U CENTRU 3*** & 4****

12. – 16. FEBRUAR 2021. – DAN DRŽAVNOSTI

4. – 8. MART 2021. – DAN ŽENA

TERMIN POLASKA

HOTEL

12. – 16. FEBRUAR 2021.

4. – 8. MART 2021.

HOTEL 3*** standard

269 € 249 €

269 € 249 €

HOTEL 3*** superior

289 € 269 €

289 € 269 €

HOTEL 4****

319 € 299 €

319 € 299 €

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg

 • 4 noćenja sa doručkom ( „buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u odabranom hotelu sa u Istanbulu (centar grada, Evropski deo Istanbula, pešačka udaljenost od Zlatnog Roga)

 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)

 • Usluge vodiča – pratioca grupe

 • Transfer aerodrom Istanbul – hotel – aerodrom Istanbul

 • Organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu

 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja sa COVID19 dodatkom

 • Ostale nepomenute usluge

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – Hotel 3* i 3*sup. 70 €; Hotel 4* 90 €

 • Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (prijava i plaćanje na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 6 prijavljenih putnika):

 • Carigrad – Od prestonice Novog Rima do stvaranja centra Otomanske imperije (3 sata) – 30 € sa uključenim navedenim obilascima, uslugama lokalnog vodiča i ulaznicom za Aja Sofiju

 • Poseta i obilazak Topkapi palate – 20 € sa uključenom ulaznicom

 • Krstarenje Bosforom i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji – 20 €

 • Večera u orijentalnom restoranu sa trbušnim plesom – 30 €

 • Dolmabahče palata – 25 € sa uključenom ulaznicom i uslugama vodiča

 • Prinčevska ostrva – 25 € sa uključenom povratnom kartom za gradski prevoz do luke, potom povratnom kartom do ostrva Bujuk Ada i uslugama vodiča