Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

andaluzija avionom
Oktobar, novembar 2023

Od 699 €

Malaga, Sevilja, Ronda, Kordoba, Granada, Marbelja 

Andaluzija je nešto što svako mora u životu videti! Neverovatna istorija, čudesni pejzaži, fantastični gradovi… Miris divljih pomorandži, lepota koja pomućuje um… Priče koje vode ka beskraju… Čudesno lepa i mirisna. Zemlja strasti; „najšpanskiji“ deo Španije. Dok koračate njenom kaldrmom sećanja, čućete vekove kako odjekuju. Kada se nađete u Granadi, pogled će vam se zaplesti o Alhambru, jednu od najlepših palata na svetu. Iz pećina Zambre, čućete špansku gitaru, a ako budete imali sreće, videćete i cigane kako plešu taj čudesni flamenko, ples ljubavi i strasti. Kordoba sa neverovatnom Meskitom vas neće ostaviti ravnodušnima. Sevilja će vas očarati svojim kvartovima i raskošnim palatama i crkvama. Malaga je baš kao sladoled, ukusna i neodoljiva. O Rondi je čuveni nemački oesnik Rajner Marija Rilke napisao “Ništa u celoj Španiji nije više iznenađujuće od ovog divljeg grada”, a njome su bili opčinjeni i Ernest Hemingvej i Orson Vels. Ovo je pravo putovanje za sve one koji tragaju za snovima… Andaluzija vas čeka!

Program putovanja:

01

1. Dan BEOGRAD – MALAGA - TOREMOLINOS

Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u 6.30h ujutro. Prijava na let kompanije „AirSerbia“ za Malagu. Po obavljanju prijave za let i pasoške kontrole, ukrcavanje u avion i poletanje u 08.45h. Po dolasku u Malagu u 12.20h, sledi transfer do centra grada i razgledanje grada. Prošetaćemo se kroz grad i uživaćemo u ambijentima. Videćemo Katedralu, rodnu kuću i spomenik Pabla Pikasa, Alkazar, trg Ustavnosti,… Slobodno vreme za šoping, posetu Pikasovom Muzeju. Transfer do hotela i smeštaj u sobe u 18h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2 - 7 Dan TOREMOLINOS

Boravak u divnom letovalištu Toremolinos na bazi 7 noćenja sa doručkom („švedski sto“). Tokom boravka biće organizovani sledeći fakultativni izleti:

SEVILJA – celodnevi izlet sa polaskom u 9h i povratkom do 21h.

Šetnja gradom uz obilazak veličanstvenog trga Španije, jedinstvenog trga sa raskošnim palatama. Jednočasovna pauza na trgu. Nastavak šetnje uz razgledanje nekadašnje Kraljevske tvornice duvana, La Judarija – jevrejska četvrt grada sa slikovitim ulicama, Katedrala – jedna od najvećih crkvi na svetu, remek-delo gotske umetnosti, La Hiralda – simbil Sevilje (remek-delo Mudehar stila), Alkazar – srednjovekovno središte Mavara, raskošna kraljevska rezidencija…

RONDA – poludnevni izlet sa polaskom u 9h i povratkom do 16h. Obilazak grada slavne koride i neverovatnog kanjona El Tajo dubokog 12m. Kraći obilazak grada uz razgledanje Koride „Plaza de Toros“ koja se smatra najstarijom u Španiji, potom prelazak Novog mosta koji se nalazi nad kanjonom reke Gvadalvin, i šetnja starim gradom. Videćemo palatu „Mavarskog kralja“ i plemićku palatu markiza de Salvatiera…

KORDOBA – celodnevni izlet sa polaskom u 9h i povratkom do 19h. Grad je vekovima bila središte Mavarskog kalifata, i kao takva je izrastala u raskošni/magični grad. Zaštitni znak Kordobe je svakako katedrala La Meskita, poznatija kao „džamija hiljadu stubova“, jedinstvena građevina na svetu, u kojoj su vreme i prostor ujedinili ono što je nemoguće spojiti. Pored katedrale, obićićemo i Alkazar, nekadašnja raskošna mavarska palata a potom rezidencija španskih kraljeva. Sledi šetanja starim gradom. Raskošne palate i divni ambijenti su glavna karakteristika ovog dela Kordobe.

GRANADA – celodnevni izlet sa polaskom u 9h i povratko do 20h. Kraća šetnja sa obilaskom Katedrale i Kraljevske kapele (bez ulaska). Slobodno vreme uz preporuku da se prošetate do Sakromontea, dela grada u kojem žive andalužanski cigani. Tu se nalaze čudesne Zambre, pećine u kojima su nekada živeli, a danas kultno mesto pravog, autentičnog Flamenka. Svakako je preporuka da posetite raskošnu kraljevsku rezidenciju Alhambra. Alhambra je neverovatan kompleks koji je nastao tokom vladavine Mavara. Najznačajnija palata u kompleksu je rezidencija dinastije Nasrida. Čudesni arhitektonski sklop sa islamskom umetnošću koja je dosegla upravo u ovoj palati svoj vrhunac. Pored palate Nesrida, tokom posete je neizostavno videti čuvene Heneralife vrtove.

MARBELJA – celodnevni izlet sa polaskom u 9h i povratkom do 20h. Slobodno vreme za kupanje na sjajnim plažama Marbelje, čuvenog španskog letovališta na Kosta del Sol, odnosno Obali sunca. Marbelja je sinonim mondenskog turizma.

FUENHIROLA – celodnevni izlet sa polaskom u 9h i povratkom do 19h. Uživanje u divnom ambijentu ovog letovališta i njegovim divnim plažama.

08

8. Dan TOREMOLINOS – MALAGA - BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Transfera na aerodrom i prijava za let. Let za Beograd u 13.05h. Sletanje u Beograd u 16.15h. Kraj putovanja.

 

Pozovite nas