Agenti Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

Limenas

Limenas je glavni grad ostrva, ima oko 3.000 stanovnika, moderan je grad koji je zadržao svoj tradicionalni duh. O tome govore crkva sv.Nikole i manastir Kalogeriko, ruševine antičkog amfiteatra, tvrdjave. Limenas ima staru i novu luku gde pristaju trajekti iz Keramotija i Kavale a plaže u blizini su peščane sa ležaljkama, suncobranima, tuševima i kabinama i beach barovima. Limenas Tasos veliki izbor apartmanskog smeštaja.

Vila Amy Limenas

Vila Amy Limenas

Vila Amy Limenas se nalazi u centralnom delu Limenasa oko nepunih 200 metara od šetališne zone i oko 550 metara do gradske plaže. Vila Amy Limenas...

read more
Hotel Lena Limenas

Hotel Lena Limenas

Hotel Lena Limenas se nalazi u Limenasu na ostrvu Tasos. Prijatan trospratni hotel, lociran u samom centru Limenasa, u pešačkoj zoni, okružen...

read more
Vila Panos Limenas

Vila Panos Limenas

Vila Panos je odlično pozicionirana, nalazi se u centru mesta Limenas, blizu stare luke i arheološkog muzeja, udaljena je oko 100m od gradske plaže....

read more

Više informacija o Limenasu :

 

Plaže:

Obala Tasosa je gotovo celom dužinom vrlo pristupačna, tako da postoji oko 70 uređenih ili delimično uređenih plaža, ali ima i onih malih, poludivljih i divljih uvala. Ovde za svakog ima po nešto, jer postoje oaze sa kristalnim peskom, zlatnožutim, sitnim ili krupnim šljunkom, mermernim ili skroz glatkim stenama. Mnoge plaže pružaju “debelu” hladovinu u borovini, što je zbog sve opasnijeg sunca za neke postala nasušna morska potreba. Poznato je da je Tasos bogat prelepim plazama.
Mermerna plaža važi za najatraktivniju na Tasosu. Boja peska jeste nestvarno bela, zbog sitnih mermernih kamenčića, more je tirkizno, što ovoj plaži daje neopisiv šarm. U blizini Mermerne je plaža Vati, uska, divlja i neorganizovana. I nju krasi tirkizno more i bujna vegetacija, ali nažalost do nje nije lako doći, zbog pomalo nepristupačnog terena.
U sevetnom delu Tasosa, nalazi se jedna od najpoznatijih plaža ostva. Makrijamos plaža poznata je po bungalovima koji datiraju iz 1965. godine, bujnoj vegetaciji i paunovima koji šetaju po kompleksu. Ulaz se naplaćuje tri evra, a ležaljke su sedam do deset evra.
Sve plaže na Tasosu su relativno male, peščano šljunkovite, sem jedne. To je Zlatna plaža. Najduža plaža na ostrvu – Golden beach. Peščana, duga par kilometara sa velikom brojem ležaljki i suncobrana, restorana, kafea, suvenirnica, poslastičarnica i barova. Nekada raj za hipuike, danas je zbog dugog plićaka, egzotičnih talasa i mnoštva taverni omiljena neplivačima i porodicama sa decom. Sledeća je Rajska, jedina na kojoj postoji zvanični deo za nudiste, ali veći deo kupača ipak čine klasični turisti.
Po mnogima najlepše plaže Tasosa smeštene su na jugu. Jedna od glavnih turističkih atrakcija Tsosa je Aliki. Sastoji se od dve plaže koje zovu bliznakinje. Reč je o malenom poluostrvu sa dva zaliva gde se nalaze i ostaci starog arheološkog lokaliteta.
Ukoliko želite pravi odmor ud dobru grčku tradicionalnu kuhinju, mirno okruženej i trikozno kristalno more, za preporuku je plaža Psili Amos. Važi za jednu od najpoznatijih na ostrvu Tasos i odlikuje je sitan zlatni pesak, neverovatno čito i tirkizno more. Jedan od nakjpoznatijih objekata ove plaze je i Vila Georgia. Tu je i fantastična plaža Notos, Pefkari sa plavom zastavicom, Pahis, La Scala. Sve ove plaže su izuzetno atraktivne i popularne medju mladima zbog svojih zabavnih vodenih sadržaja i atrakcija. Tripiti vole ronioci zbog bogatog podvodnog sveta i ljudi željni odmora jer je dovoljno široka da vam komšije ne smetaju.

Provod
Istorija Limenasa
Autom do Limenasa

Kako stići do Limenasa

Automobilom – Automobilom – Do Jerisosa se lako stiže autoputem ka Solunu i dalje ka zapadu i gradu Kavala. Udaljenost od Beograda je 745 km i 8 sati vožnje, od Niša 514 km i 6 sati vožnje.

Autobusom – Organizovani sezonski polasci za Jerisos u organizaciji turističke agencije Sani Tours.
Avionom – Redovnom aviolinijom od Beograda do Soluna, nakon toga autobusom ili privatnim transferom do Jerisosa.

Da li ste znali ?
Pozovite nas