Agenti Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

Pefki apartmani

Pefki se nalazi na severnom rubu Evije naspram planinskog venca Pilion, nadomak ostrva Skiatos. Mesto se pruža uz 4 km dugu plažu koja fascinira lepotom i nesvakidašnje čistim morem. Plaža je odvojena od grada širokim šetalištem koje predstavlja centar turističke aktivnosti. Tu se nalaze taverne, restorani, kafići i barovi, prodavnice suvenira, super marketi, pekara, apoteka i mesara, koji su neophodni za zadovoljenje svakodnevnih potreba posetilaca ovog mesta. Plavo i mirno, glavni je utisak koji vas osvaja u susretu sa morem, u ovom mestu koje je u sebi objedinilo sve čari Mediterana – rajsku plažu i svežinu četinarskih hladova. Sliku turistički razvijenog mesta dopunjava veliki broj kafeterija i noćnih klubova, koji Pefki čine zanimljivim i noću.

Više informacija o Pefkiju :

 

Plaže:

Plaža se nalazi u samom mestu Pefki. Duga je  4km i široka oko 30 metara i skoro nikada nije prevelika gužva. Preovladava uglavnom šljunak, dok u nekim delovima ima i peska.  Kako budete dublje  ulazili u vodu  manje će biti šljunka. Voda je izrazito bistra i prijatna, a za sve ljubitelje čistog mora bez gužve plivanje će biti pravi ugođaj. Već posle desetak metara nakon ulaska u vodu, more postaje duboko, pa je dodatni oprez potreban, pogotovo ako putujete sa malom decom koja su nesigurni plivači. More je mirno, prozirno i bez talasa. Ležaljke i suncobrane možete koristi  kupovinom pića u nekim od mnogobrojnih kafića koji se nalaze duž plaže. Naravno, postoje delovi plaže gde možete postaviti sopstvene ležaljke i suncobrane. Plaža poseduje tuševe, kabine, igralište za decu i nekoliko terena za odbojku na pesku. Kome smeta sunce, hladovinu može potražiti i ispod borova.  Poseban  ugođaj je gledati zalazak sunca, koji tone u brda zaliva Trikerium, tačno preko puta Pefkija . Ovde su zalasci sunca nestvarno lepi.

Provod

Pefki je idealan za strastvene ribolovce. Ukoliko ste ljubitelj ribljih jela, posetite riblji restoran Kapetanios u kom možete probati prave specijalitete. Na šetalištu se nalaze taverne, restorani, kafići i prodavnice. Prodavnica suvenira u ovom mestu znatno je manje nego u ostalim grčkim primorskim gradovima. Vile i hoteli su uglavnom u prvom redu odmah do šetališta, pa je dovoljno samo da se pređe ulica i na plaži ste. Cene smeštaja su i više nego povoljne. U samom mestu postoje 3 marketa koji su sasvim pristojno opremljeni, ali na desetak kilometara od Pefkija nalazi se Lidl do kog se može otići gradskim prevozom. Taverne uglavnom ne rade tokom dana , većina njih se otvara u kasnijim popodnevnim satima.
Ako tražite zabavu na plaži u vidu vožnje dušekom ili paraglajding, toga na ovom ostrvu nećete naći. Takođe nećete naći ni klubove sa žurkama do zore, buku od jutra do večeri. Veće klubove za noćni provod možete potražiti u nekom od susednih mesta, dok u Pefkiju toga nema. Ovo mesto je idealni izbor za pravi odmor, naravno ako odmorom smatrate mir i tišinu, uz blagi šum mora.

Istorija Pefkija
Autom do Pefkija

Kako stići do Pefkija

Automobilom – Automobilom – Do Jerisosa se lako stiže autoputem ka Solunu i dalje ka zapadu i gradu Kavala. Udaljenost od Beograda je 745 km i 8 sati vožnje, od Niša 514 km i 6 sati vožnje.

Autobusom – Organizovani sezonski polasci za Jerisos u organizaciji turističke agencije Sani Tours.
Avionom – Redovnom aviolinijom od Beograda do Soluna, nakon toga autobusom ili privatnim transferom do Jerisosa.

Da li ste znali ?
Pozovite nas