Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

Sahl Hasheesh Egipat nalazi se u jednom od najlepših zaliva na Crvenom moru u Egiptu, opasanom peščanom plažom, dugom 12 kilometara, raj za ljubitelje ronjenja i golfa. Sahl Hasheesh Egipat u prevodu znači Zelena dolina, nalazi se na oko 20 kilometara južno od Hurgade, a krase ga mnogobrojni luksuzni hoteli. Specifičan je po tome što ima lagunu sa najbolje očuvanim koralnim grebenima, pa se može pohvaliti bogatim podvodnim svetom. Ovo simpatično i ekskluzivno mesto pozitivno iznenađuje svoje posetioce, što dugim peščanim plažama, što nesvakidašnjim sportovima kao što su golf, ronjenje, kitesurfing.

Egipat je pravi dar u prostranstvu peščane pustinje Sahara. Zapanjujuća istorija zemlje u kojoj je pre 5000 godina rođena civilizacija, mistika Afrike i prelepa tirkizna boja mora su ono što iznova i iznova fascinira posetioce ove nadasve zanimljive destinacije. Brojni raskošni hoteli raspoređeni u više letovališta, široke cvetne bašte, hlad pod razigranim palmama, sve je to ono što pruža potpuni užitak na letovanju u Egiptu.

Egipat ima pustinjsku klimu, i kao takvo egipatsko vreme je uglavnom toplo i sunčano tokom cele godine. Tokom zime (od novembra do januara) temperature su mnogo blaže, dok se letovi mogu naduvati sa temperaturama iznad 104ºF / 40ºC. Padavina je rijetka u pustinji, iako Kairo i Delta Delta vide zimu. Vremenski momenat, najbolje vrijeme za putovanje u Egipat je od oktobra do aprila, kada su temperature najprikladnije. Međutim, jun i septembar su dobra vremena za putovanja van sezonskih akcija na putovanjima i smeštaju – ali pripremite se za visoku toplotu i vlagu. Ako putujete do Crvenog mora, obalni vetrovi čine toplinu podnošljivim čak i tokom leta (od jula do avgusta). Piramide iz Gize nalaze se nedaleko od Kaira, piramide iz Gize su vjerovatno najpoznatiji od drevnih znamenitosti Egipta. Na sajtu se nalazi ikona Sphinx i tri odvojena kompleksa piramida, od kojih svaka sadrži grobnicu drugog faraona. Najveća od tri, Velika piramida, najstarija je od Sedam čuda Drevnog sveta. To je jedini koji još uvek stoji. Često se naziva najveći svetski muzej na otvorenom, grad Luksor izgrađen je na mestu drevne prestonice Thebes. U njoj se nalaze dva najimpresivnija hramska kompleksa Egipta – Karnak i Luksor. Na suprotnoj obali Nila leži dolina kraljeva i dolina kraljeva, gde su sahranjeni drevni kraljevi. Najpoznatija, nekropola obuhvata grob Tutankamuna

 

 

Pozovite nas