Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

Port El Kantaui

Sentido Bellevue Park

Sentido Bellevue Park

Hotel Sentido Bellevue Park se nalazi u mestu Port El Kantaoui, na svega 2km od istoimene luke u kojoj se nalaze brojni restorani, barovi i prodavnice. Od centra mesta Sousse je udaljen oko 15km, a od Monastira oko 35km. Od najbližeg aerodroma Enfidha udaljen je oko...

read more
Iberostar Selection Diar El Andalous

Iberostar Selection Diar El Andalous

Hotel Iberostar Selection Diar El Andalous nalazi se u mestu Port el Kantaoui, na 1,5km od centra grada. Udaljen je oko 11km od centra grada Sousse, oko 120km od aerodroma u Tunisu i oko 25km od aerodroma u Monastiru. Hotel je otvoren 1981, a poslednji put je...

read more
Concorde Green Park

Concorde Green Park

Hotel Concorde Green Park Palace se nalazi u mestu Port el Kantaoui, na 500 m od luke i centra. Od aerodroma Monastir udaljen je oko 21 km, a od  Soussa je udaljen oko 12 km. Concorde Green Park Palace hotel pripada poznatom lancu hotela Concorde. Otvoren je 2016....

read more

Port El Kantaui Tunis- Ovaj gradić nazivaju još i ružičnjakom Tunisa… Port El Kantaui nalazi se na oko 4km od Souss-a i 140 km od glavnog grada Tunisa. 10 min vožnje od Sousse-a. Predstavlja prvi i daleko najveći planski građeni turistički centar, sa mnogobrojnim restoranima, kafeima, buticima, izgrađen 1979. godine. Građen je po uzoru na francusku rivijeru kao i seoce Sidi bou Said, nadomak grada Tunisa.

Kuće su bele, a jedan deo gradića rađen je u rimskom stilu. Ovde možete pronaći luksuzne hotele u arapskom, turskom ili andaluzijskom stilu. Nije redak slučaj naići na neku hiljadugodišnju vilu ušuškanu u gust maslinjak. Grad predstavlja pravi centar za ljubitelje golfa. Mogućnosti za sportove na vodi i podvodne aktivnosti su velike.

Grad Port El Kantaoui ima sopstvenu marinu kapaciteta oko 340 jahti i tu leti možete videti jahte poznatih iz svetskog jet-seta.

Za mnoge ljude, Tunis se predstavlja kao odličan primer mediteranske zemlje koja je takođe deo arapskog i afričkog sveta zbog dinamike svog društva. To je zemlja koja čudesno kombinuje tradiciju i modernost. Tunis je zemlja koja uspeva da spoji svoj neopisivi šarm sa drugim kvalitetima nalik evropskim.

Republika Tunis je najsevernija afrička država i graniči se sa Alžirom, Libijom i Sredozemnim morem. Ima nešto više od 11,78 miliona stanovnika i površinu od 165.000 kvadratnih kilometara. Glavni grad i nalazi se u severoistočnom delu zemlje. Od nacija duž planinskog lanca Atlas, Tunis je najmanji. Pustinja Sahara je na jugu sa plodnim područjima u ostatku zemlje. Tunis je igrao važnu ulogu u istoriji. To je bila lokacija grada Kartagine, a kasnije rimske provincije Afrike. Vandali su ga zauzeli u 5. veku, Vizantinci u 6., a Arapi u 8. veku.

Velika raznolikost u geografiji i klimi uslovila je postojanje bogate turističke ponude. Produžetak planine Atlas, Dorsal, kreće se kroz Tunis od granice sa Alžirom do poluostrva Kejp Bon. Severno od ovih planina je Tel, oblast ravnica i valovitih brda. Tunis je poznat po proizvodnji maslina – Sahil na istočnom Mediteranu.

Pozovite nas