Paralia je letovalište sa izuzetnom lokacijom u središtu Olimpske regije. Za Paraliu se sa pravom može reći da je srpsko letovalište na Egejskom moru, jer je jedna od najpopularnijih destinacija naših turista u toku letnjih meseci. Razloga za to je mnogo, pre svega povoljan smeštaj u relativno novim vilama, plaža pogodna za porodice sa malom decom i odličan provod za omladinu. Paralia je nekada bilo ribarsko pristanište grada Katerinija koji je na svega 8 km udaljenosti, danas je to pravi mali centar letnjeg turizma, koji se svake godine širi. Ono što Paraliu čini toliko popularnom je i to što se do ovog grčkog letovališta stiže vrlo lako, gotovo sve vreme autoputem.

Paralia je nekada bilo ribarsko pristanište grada Katerini, koji je udaljen svega 8 km, da bi se krajem 20. veka razvilo u živopisno letovalište.

Plaža u Paraliji je veoma duga. U samom mestu nije mnogo široka dok je na obodima mesta šira i bez gužve. Plaža je dobro organizovana sa svim potrebnim sadržajima.

Paralia je pravi magnet za ljubitelje dobrog provoda, ovde ćete naći sve što dobar provod čini: barove, kafiće, restorane i noćne klubove.

Automobilom – Do Paralije se stiže autoputem prema Solunu odakle se put nastavlja ka jugu i Atini, kod grada Katerini se odvajate do Paralije. Udaljenost od Beograda je 680 km i 7 sati vožnje, od Niša 460 km i 5 sati.
Autobusom – Organizovani sezonski polasci za Paraliju u organizaciji turističke agencije Sani Tours.
Avionom – Redovnom avio linijom od Beograda do Soluna. Privatni transfer do Paralije.