Agenti Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

kuba havana trinidad varadero

05.01-17.01 i 03.05-15.05.2024.

Od 1.719 €

Kuba Trio Fantastico  – Havana -Trinidad-Varadero, SIGURAN GRUPNI POLAZAK!

Kuba – Havana – Trinidad – Varadero, sigurni grupni polasci 05.01 – 17.01 i 03.05 – 15.05.2024. Vodič na našem jeziku.

Kuba je najveće ostrvo Antila, koje je već početkom 20. veka postala turistička metropola. Bilo da uživate u kupanju i sunčanju na nekoj od peščanih plaža ili obilazite prelepe pejzaže u unutrašnjosti ostrva, Kuba će svakako biti jedno nezaboravno iskustvo. Kuba individualno putovanje sa posetom HAVANA glavni grad Kube sa 3 miliona stanovnika, politicki, kulturni i administrativni centar. Grad je bogat istorijskim spomenicima koji govore o mešavini raznih kultura i uticaja. Svojom kolonijalnom arhitekturom, brojnim ekskluzivnim hotelima, egzoticnim klubovima i barovima, privla i veliki broj turista iz celog sveta. VARADERO, najpoznatije letovalište ostrva, na 130 km od Havane predstavlja remek delo prirode, s dugim peščanim plažama, toplom, tirkiznom i bistrom vodom okeana.

Aranžman uključuje

 • Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Frankfurt – Varadero – Frankfurt – Beograd, sa aerodromskim taksama i predatim prtljagom od 20 kg + 8 kg ručni prtljag*;

 • 5 noćenja sa ALL INCLUSIVE** uslugom u odabranom hotelu u Varaderu;

 • 1 noćenje na bazi najma sobe u 1/2 sobama s sopstvenim kupatilom u Trinidadu.

 • 5 noćenja na bazi najma sobe ili noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola u hotelima 3* – 5* u Havani u zavisnosti od izbora putnika;

 • Transfer aerodrom – Varadero i Havana- aerodrom Varadero

 • Transfer Varadero – Havana

 • Usluge predstavnika (vodiča) agencije na našem jeziku u Havani

 • 2 besplatna poludnevna razgledanja Havane sa vodičem pešice Quatro Placas i Duh Holivuda i Mafije.

 • Organizacione troškove

Program putovanja:

Ne uključuje

 • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje

 • Individualne troškove;

 • Izlete fakultativnog programa***;

 • Doplata za 1/1 sobu u Olea app iznosi 20 eura po danu;

 • Doplata za 1/1 sobu u hotelu na upit;

 • DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 11 € po osobi;

1. Dan Beograd - Varadero-Havana

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” najkasnije dva sata pre poletanja aviona. Let do Varadera u 06:45, sa presedanjem u Frankfurtu. Dolazak Varadero u 16:05 po lokalnom vremenu. Transfer do Havane. Čekiramo se u izabrane smeštaje. Slobodan popodne za odmor i osnovno upoznavanje sa Havanom i vodičem. Noćenje.

2 Dan Havana

Doručak za goste koji su smešteni u hotelu. Nakon doručka odlazak na razgledanja grada uz pratnju vodiča na srpskom jeziku. Obilazak stare Havane. Obilazimo četiri najlepša trga starog grada, Trg oružja, Plaza Vijeha, Plaza San Francisko i Plaza Katedrala. U dvočasovnoj šetnji obilazimo Hotel Santa Isabel, katedrala, Muzej revolucije, Memorijal Granma, Muzej lepih umetnosti, zgrada Bakardi, Centralni trg sa spomenikom Hose Martiju, Kapitol, Paseo Marti poznatiji kao Prado. Slobodno popodne. Slobodno popodne ili odlazak na poludnevni izlet Duh Holivuda i Mafije. Uveče fakultativna poseta hotelu Nacional i noćnom klubu „Parizian“, sa jedinstvenom revijom karipske muzike i igre. Povratak u smeštaj Noćenje.

 

3. Dan Havana

Doručak za goste koji su smešteni u hotelu. Nakon doručka odlazak na poludnevni fakultativni izlet do plaže Santa Maria. Popodne fakultativna vožnja kabrioletima. Dok nam vetar mrsi kosu obilazimo Kinesku četvrt, Univerzitet, rezidencijalni kvart Vedado, Trg Revolucije, najveće groblje Latinske Amerike Colon, hotel Rivijera u kome je Ester Vilijams odigrala svoj “Bal na vodi”, hotel Nacional. Uživamo u šarmu old tajmera i lepoti Havane. Povratak u smeštaj. Noćenje.

 

4. Dan Havana

Doručak za goste koji su smešteni u hotelu. Nakon doručka celodnevni fakultativni izlet Vinjales. Vozimo se na zapad, do regije Pinal del Ria gde se nalaze najbolje plantaže duvana na Kubi. Usput ćemo videti kako žive ljudi ruralnog područja Kube. Imamo priliku da se upoznamo sa tehnikom izrade Kubanskih cigara, kao i da uz probamu cigaru uz kafu. Povratak u smeštaj. Noćenje

 

 

5. Dan Havana

Doručak za goste koji su smešteni u hotelu. Nakon doručka odlazak na poludnevni fakultativni izlet do Hemingvejeve kuće i muzeja. Popodne fakultativno obilazimo tvrđavu Moro, čekamo zalazak Sunca, uživamo u pogledu na najlepšu panoramu Havane, čekamo da padne mrak, prisustvujemo ceremoniji smene straže, palenju topova, doživljavamo tradiciju na poseban način. Povratak u smeštaj. Noćenje.

 

 

6. Dan Havana-Trinidad

Doručak za goste koji su smešteni u hotelu. Nakon doručka, polazimo ka Trinidadu. Ne propuštamo ovu jedinstvenu priliku da se obiđu tri izuzetno značajna grada: Santa Klara, grad heroj u kome su vođene završne borbe kubanske revolucije; poseta memorijalnom kompleksu Če Gevara gde su sahranjeni posmrtni ostaci čuvenog revolucionara i njegovih saboraca. Pauza kod blindiranog voza koji je postao simbol kraha Batistine diktature. Odlazak u Trinidad, najstariji grad na ostrvu koji već proslavio 500 godina od osnivanja, a danas je pod zaštitom UNESCO-a, začarani grad uspavan u devetnaestom veku u kome ni jedna kuća nema više od jednog sprata. Obilazak kuće muzeja jedne od nekada najbogatijih porodica toga kraja, živopisnog jezgra i crkve. Slobodno vreme. Noćenje.

 

 

7. Dan Trinidad-Varadero

Napuštanje Trinidada i vožnja do Sijenfuegosa, prelepog primorskog gradića, jednom od bisera kubanske arhitekture, u kome se posebno ističe Palata Del Valle, uspela kombinacija vizantijsko-venecijansko-mavarske arhitekture. Na glavnom trgu nalazi se i druga trijumfalna kapija Kube, čuveno pozorište Tomas Terry u kome su nastupali Enriko Karuzo i Sara Bernar. Polazimo ka Varaderu. Smeštaj u izabrane hotele. Noćenje.

 

 

8-11. Dan Varadero

Slobodni dani za uživanje na plaži, kupanje, individualna razgledanja i aktivnosti. Noćenje.

 

 

12. Dan Varadero-Beograd

Transfer do aerodroma u Varaderu. Prijava za let (čekiranje) i predaja prtljaga. Poletanje u 22:50 za Frankfurt.

 

 

13. Dan Frankfurt-Beograd

Dolazak u Frankfurt oko 14:30h. Ukoliko želite možete individualno obići Frankfurt. Nastavak putovanja za Beograd oko 20:25h (povratak na aerodrom dva sata pre leta). Dolazak u Beograd oko 22:15h. Kraj programa.

 

 

Pozovite nas