Agenti Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

KRSTARENJE

Krstarenje je magično morsko iskustvo, bilo da plovite hladnim morima ka spektakularnim fjordovima, bilo da ste se zaputili u tropski raj. Plovidba vam pruža mnogo mogućnosti za zabavu i uživanje dok traje put, sa prelepim pogledom, a kada se iskrcate – sledi istraživanje novih mesta!

Krstarenje je putovanje za sve vrste putnika od porodice, partnera, grupe prijatelja, do starijih turista. Rute su uglavnom koncipirane na principu da se kreće iz jedne luke i svakog narednog dana se obilazi neko novo mesto. Krstarenja mogu trajati tri dana, ali i tri meseca, a najpopularnija su ona koja traju sedam do osam dana. Mogu biti osnovni cilj putovanja, ali i dopuna ili dopunjeni boravkom na kopnu. Kombinacije su mnogobrojne i zavise od želja turiste.

Krstarenje je definisano kao “putovanje morem putničkim brodom iz zadovoljstva, uz najčešće pristajanje i kraće zadržavanje u brojnim lukama”. Krstarenje je sve aktuelnije i na rekama. Plovni objekti za turistička krstarenja su brodovi, jahte, gliseri. Razvoj kruz turizma postao je svetski fenomen. Do pojave vazdušnog saobraćaja (početak XX veka), putovanja, naročito međukontinentalna, odvijala su se brodovima, koji su vremenom izrasli u luksuzne hotele. Najpoznatiji brod za prekoatlantska turistička krstarenja 1935. godine bio je Normandie. Britanska kompanija Cunard Line već naredne godine zauzima vodeću poziciju u prekookeanskim putničkim krstarenjima lansiranjem broda QueenMary, a 1940. godine floti se priključuje i brod Queen Elizabeth. Neki od ovih brodova nakon decenija krstarenja danas predstavljaju stacionarne luksuzne hotele privezane u pristaništima.

U zavisnosti od doba godine, tokom krstarenja ćete moći da provedete vreme na brodu na razne načine. Za letnja krstarenja toplim morima to su obično bazeni, sunčanje i uživanje u pogledu na more. Ponesite i lepšu odeću i kupaće kostime – često se na brodovima prave i odlične večernje žurke! Na brodovima se organizuju i mnogo uzbudljivije aktivnosti, pregršt njih, što zavisi od toga koliko je luksuzna i šta obuhvata linija za koju ste se opredelili. Neke od najčešćih su: spa centri i teretane, program za decu, kreativne radionice, takmičenja, kursevi i školice, filmske projekcije, svirke, DJ nastupi,  karaoke, plesne večeri. Uz sve ovo, uvek možete poneti knjige ili tablete sa filmovima i serijama. Svaki brod za krstarenje ima svoj WiFi – nekada i besplatan.

U opštim informacijama o svakom krstarenju možete pronaći informacije o ishrani tokom putovanja. Obično će vam na raspolaganju 24 sata biti švedski sto, a za sve dodatne informacije treba da se obratite agenciji. Savet: alkoholna pića su često vrlo skupa na brodu, a nije zabranjeno poneti sopstvena u koferu. Možete uštedeti ako ih spakujete.

 

 

 

 

 

Krstarenje Mediteranom

Popust 20%

Larnaka – Dubrovnik -Pirineji

Od €500
Spain

7 dana

Barcelona

od 125€
france

19°C

Nica – Monte Karlo

from $2200
france

19°C

Nica – Monte Karlo

from $2200

15 hotels

Spain

18°C

Barcelona

od 125€ 

15 hotels

france

19°C

Paris

from $2200

15 hotels

greece

26°C

Crete

from $1800

15 hotels

CYPRUS

28°C

Larnaka

from $3100

15 hotels

I ovde tekst. I ovde tekst I ovde tekst I ovde tekst I ovde tekstI ovde tekstI ovde tekstI ovde tekst I ovde tekst I ovde tekstI ovde tekst
Pozovite nas