Agenti Dokumenta      

Pozovite nas: 011/334 20 58 |    065 920 90 98

Krstarenje gradovima Baltika

ROYAL CARIBBEAN VOYAGER OF THE SEAS

 

Jul 16 – Jul 27 [9 dana/ 8 dana krstarenja ]

Od   1399€

Krstarite Baltičkim morem i posetite Stokholm, Sankt Peterburg, Helsinki, Talin i Visbi sa organizovanim povratnim avio prevozom, svim transferima, noćenjem u Stokholmu, vodičem, 8-dnevnim krstarenjem i lučkim taksama.

Program Putovanja

16.07. Beograd – Stokholm

Okupljanje grupe na Aerodromu Nikola Tesla u 05:00h. Let Lufthansa LH1739 sa poletanjem u 06:30h i sletanjem u Minhen u 08:00h. Let Lufthansa LH 2414 sa poletanjem u 08:55h i sletanjem na Aerodrom Arlanda u 11:05h. Po sletanju i obavljenim graničnim formalnostima, panoramsko razgledanje Stokholma. Smeštaj u hotel. Noćenje.

17.07. Stokholm, Švedska

Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vreme u Stokholmu. Transfer do luke i ukrcaj na brod Voyager of the Seas. Nakon obavljenih ukrcajnih formalnosti i smeštanja u kabine, možete ručati na 11-oj palubi u buffet restoranu Windjammer. Isplovljavanje i uplovljavanje u prestonicu Švedske je vrhunski doživljaj za sva čula. Stokholmski arhipelag je sastavljen od 25.000 ostrvaca i ostrva između kojih mirno plovi naš brod, pružajući nam nezaboravan doživljaj. Stokholm se smestio na 14 ostrva povezanih sa 57 mostova i vodene površine i zelenilo su na sve strane. Gamla Stan je srednjevekovni deo grada, sa krivudavim uličicama i lepim građevinama, a Muzej Vasa i čuveni brod sa početka XVII veka su najveće atrakcije grada.

18.07. Dan na moru

Brod Voyager of the Seas je prvi brod klase Voyager i sagrađen je 1998. godine u brodogradilištu Kværner Masa-Yards u gradu Turku u Finskoj, uz cenu izgradnje od oko 650 miliona dolara, a detaljno je renoviran 2019. godine. Brod je dugačak 311m i širok 37m, sa bruto tonažom od 138.194tn i maksimalnom brzinom od 23,7 čvorova. Brod ima 14 paluba dostupnih putnicima, sa ukupno 1715 kabina i maksimalnim kapacitetom od oko 3800 putnika o kojima se brine posada od oko 1200 članova. Voyager of the Seas nudi mnogo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: centralna zona Royal Promenade dugačka 120 metara, prodavnice, glavni restoran na tri nivoa, Windjammer Buffet Restaurant, tri bazena, đakuziji, Sea Spa, Casino Royale, Star Lounge, panoramski bar Viking Crown Lounge i ostali barovi i saloni… Za najmlađe, odvojen je poseban deo samo za njihovu igru i zabavu. Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se Royal Theatre na dva nivoa sa 1300 sedišta sa predstavama u stilu Broadway-a, klizalište Studio B sa 600 sedišta, bioskop na otvorenom, laser tag, simulator surfovanja, teretana, sportski teren za košarku, veštačka stena, vodeni tobogan, mini golf… Kompanija Royal Caribbean nudi vrhunski doživljaj krstarenja uz sjajnu uslugu i nezaboravne sadržaje.

19.07. Sankt Peterburg, Rusija

Kijev je majka, Moskva srce, a Sankt Peterburg je glava Rusije. To je grad u kojem se u vreme Petra I i Katarine Velike određivala sudbina, ne samo Carske Rusije, već i velikog dela Evrope. Muzej Ermitaž je neiscrpna umetnička riznica, Hram Vaskrsenja Hristovog je jedno od najprepoznatljivijih mesta u Rusiji, Petropavlovska tvrđava je poznata po topu koji svaki dan tačno u podne ispaljuje hitac, a tu je i crkva sa grobovima carske porodice Romanov. I naravno reka Neva koja svojim mostovima grli ovaj divni grad. U blizini Sankt Peterburga se nalazi i Palata Peterhof, čuvena po neverovatnim fontanama i parkovima.

20.07. Sankt Peterburg, Rusija

Na periferiji Sankt Peterburga u naselju Puškin, smestilo se znamenito Carsko selo sa dve palate i dva parka koji nose imena po vladarima Rusije, Katarini i Aleksandru. Spektakularna Ćilibarska soba u Katarininoj palati je nadaleko čuvena i privlači posetioce sa svih strana sveta da vide ovo jedinstveno umetničko remek delo napravljeno od ćilibara.

21.07. Helsinki, Finska

U glavnom gradu Finske živi oko 1,3 miliona stanovnika i to je najseverniji glavni grad sa više od milion stanovnika. Helsinki dobija na značaju u XIX veku kada pod upravom Ruske imperije postaje prestonica Finske. Jedan od najprepoznatljivijih simbola Helsinkija je grandiozna luteranska Katedrala građena u stilu neoklasicizma ispred koje se nalazi statua ruskog cara Aleksandra II na Senatskom trgu. Posetioci obavezno obilaze i Uspensku sabornu crkvu koja pripada Ruskoj pravoslavnoj crkvi.

22.07.  Talin, Estonija

Glavni grad Estonije je jedna od najšarmantnijih malih prestonica Evrope i Baltika. Talin ima veoma lepo očuvano gradsko jezgro, sa starim trgovima i gotičkom Katedralom Svete Marije, a posebno se lepotom ističe Ruska pravoslavna Crkva Svetog Aleksandra Nevskog. I u nekadašnjem SSSR-u, Talin je bio jedan od najlepših i najposećenijih gradova.

23.07. Visbi, Švedska

Visbi je gradić na švedskom ostrvu Gotland u Baltičkom moru sa reputacijom najbolje očuvanog srednjovekovnog naselja u Skandinaviji. Visbi je znamenit po Katedrali Svete Marije i ruinama crkava Svetog Nikole i Svete Katarine, Gradskoj kući i 3,4 km dugim i dobro očuvanim fortifikacijskim zidinama sa kulama koji okružuju stari grad. Kaldrmisane i krivudave ulice i glavni trg Stora Torget su čuveni i po lepim kafićima i restoranima.

24.07. Stokholm – Beograd

Nakon doručka, iskrcavanje sa broda, slobodno vreme u Stokholmu. Let Lufthansa LH2419 sa poletanjem u 18:25h i sletanjem u Minhen u 20:35h. Let Lufthansa LH 1738 sa poletanjem u 21:25h i sletanjem na Aerodrom Nikola Tesla u 22:55h. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

• Povratna avio karta Beograd – Stokholm – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama
• Svi transferi aerodrom – hotel – luka – aerodrom
• Panoramsko razgledanje Stokholma
• Noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Stokholmu
• Turistički vodič na našem jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja
• 8-dnevno krstarenje na brodu Voyager of the Seas
• Lučke takse u iznosu od 279€

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

• Individualni troškovi
• Fakultativni izleti (Stokholm, Sankt Peterburg, Helsinki, Talin, Visbi)
• Lična potrošnja
• Obavezna polisa putnog zdravstvenog osiguranja koja pokriva i Covid-19
• Troškovi izdavanja svih potrebnih viza

SADRŽAJ:

Preporučujemo:

Grčka ostrva Krstarenje

Krstarenje Grčkim ostrvimaCELESTYAL CRYSTAL Jul 09 - Jul 17 [ 9 dana/8 dana krstarenja ]Od   999€Posetite Solun, Kušadasi, Rodos, Krit, Santorini,...

sema Krstarenja

Costa Victoria Cochin   Sep 29 to Sep 29 [ 4 days & 3 Nights ]Od   555 €Polasci:Polasci iz Dubaija svakog petka ili subote od 04. februara do...

Krstarenja ponude

KRSTARENJE Krstarenje je magično morsko iskustvo, bilo da plovite hladnim morima ka spektakularnim fjordovima, bilo da ste se zaputili u tropski...

ATRAKCIJE:

Krstarite Persijskim zalivom i posetite Dubai, Abu Dabi, Katar i Oman.

Krstarite Persijskim zalivom i posetite Dubai, Abu Dabi, Katar i Oman.

Krstarite Persijskim zalivom i posetite Dubai, Abu Dabi, Katar i Oman.

  • RESTORANI
  • POZORIŠTE
  • DISKOTEKA
  • PRODAVNICE
  • BAZEN
  • ĐAKUZI
Pozovite nas