Diznilend u Parizu je jedini evropski park ovog tipa, s obzirom da se ostali nalaze u Sjedinjenim Američkim Državana, Japanu i Hongkongu. Zbog toga se pariski Diznilend često naziva i Eurodiznilend.

Ako pored romantičnog odmora u Parizu želite nešto više, avantura u Diznilendu je pravi izbor. Pariški Diznilend nalazi se u predgrađu glavnog grada Francuske, oko 35 minuta vožnje od centra Priza. Park se nalazi u gradiću Marne-la-Vallée.

Postoji linija metroa koja povezuje grad sa ovim zabavnim parkom, pa je to najlakši, najjeftiniji i najbrži način za dolazak.

Evodiznilend se sastoji iz dva dela. Prvi deo je zabavni park, čaroban svet zabave, crtanih junaka, razonode, nezaboravnih vožnji i bajkovite scenografije. Druge deo Eurodiznilenda je Diznijev studio koji je posvećen kinematofrafiji i svetu crtanih filmova.

Diznilend park se sastoji od pet tematskih celina, ili kako ih zovu- pet zemalja: Main street, Adventureland, Frontierland, Fantasyland, Discoveryland u kojima se nalazi 49 atrakcija.