UVAC - PEŠTER - SJENICA

UVAC

Uvac predstavlja jednu od najlepših destinacija na svetu, gde prema časopisima BBC- predstavlja 25-u destinaciju koji svaki čovek treba da obiđe na svetu.

SJENICA

Centar Pešterske visoravni i mesto odakle sve potiče i sve se završava je Sjenica, gradić sa 16 000 stanovnika, u centru jedne od, po prostranstvu, najvećih opština u Srbiji. To je mesto u kome su srednjovekovni karavani, na putu iz Dubrovnika u Carigrad, odmarali konje i hranili ih senom. Nekada je ona, zbog snegova i velikih smetova, dobar deo godine bila odsečena od sveta, a danas je dobro povezana sa gradovima na sve četiri strane sveta. Magistralnim putem, koji spaja Ibarsku i Zlatiborsku magistralu, povezana je sa Prijepoljem, Novim Pazarom i Novom Varoši, regionalnim sa Ivanjicom, Ariljem i Užicem, a delimično asfaltiranim putem preko Bara, sa Bijelim Poljem. Kroz grad i u njegovoj neposrednoj blizini protiču četiri reke: Uvac, Vapa, Grabovica i Jablanica, od koji se formira Sjeničko jezero. Sjenica je smeštena u blagoj kotlini, u srcu Pešterske visoravni, sa svih strana okružena planinama.

HOTEL "BOROVI" 4* - SJENICA

Hotel Borovi nalaze se na obodu grada između guste borove šume i rijeke Jablanice.To je savrmeni hotel,čija arhiktetura se uklapa u ambijentalnu celinu.Hotel raspolaže sa 120 ležaja u jednokrevetnim,dvokrevetnim sobama i šest apartmana,etno restoranom,banket salom sa 700 stolica i galerijom od 300 stolica i kongresnom salom. Kao takav idealan je za odmor,pripremu sportskih ekipa i kongresnih turizam. U brovoj šumi nadomak hotela uređena je trim staza za rekreativce i aktivne sportiste,a ispred hotela sagrađeno je veštačko jezero ,površine 175x20m, prosečna dubina jezera je 1,5m. U nacionalnom restoranu između ostalog u ponudi su gastronomski specijaliteti zdrave hrane sa Pešterske visoravni:sjenički sir,sjeničko jagnje ispod sača i na žaru,teletina ispod sača, heljdopita, sjenička pita i sveža pastrmka. Hotel Borovi svojim kapacitetima i konforom su najbolji i najlepši hotel u regionu i kao takvi su nosilac razvoja turizma u Sjenici. Pored udobnog smeštaja i gastronomskih specijaliteta,gosti u ponudi imaju i obilazak lokaliteta,koji Sjenicu i Peštersku visoravan svrstavaju Sjenicu u sam vrh novi turističkih destinacija:kanjon reke ,,Uvac“ sa svojim meandrima, ledena pećina, ski centar Žari, ,manastir Kumanica, džamija sultan Valide, Peštersko polje, farma Caricina..


UVAC, PEŠTER I SJENICA


KOMPLETAN CENOVNIK